Kontakt

Kirkehøjskole

”Livsfortællinger”

Kirkehøjskole i Mødestedet ”Hermon” lørdag den 29. marts kl. 10.00 – kl. 17.00
kl.10.00 : Velkomst 
kl.10.15 : Generalsekretær i Bibelselskabet Tine Lindhardt
I Bibelen møder man mennesker, der tager livtag med tilværelsen og med Gud. de lever i en anden tid end vi gør, og under andre himmelstrøg end vi gør. Men de fødes og de dør; de elsker og de hader; de bliver glade og vrede; de er jaloux og næsten irriterende selvglade; de forbitres og forsones; de lægger andres liv øde; de får tilgivelse og giver den til andre.
Så selv om de er langt fra os i tid og sted, er de også meget tæt på rent menneskeligt. Derfor kan vi spejle os i dem og blive klogere på os selv og vores liv. Tine Lindhardt vil i foredraget give Bibelens mennesker mund og mæle.
kl.12.00 Frokost
kl.13.00 : Forfatter og dramatiker Erling Jepsen
Erling Jepsen er blevet kaldt en moderne hjemstavnsforfatter, men hans billede af hjemegnen i Sønderjylland er ikke forskønnende, tværtimod. Med udgangspunkt i gennembrudsromanen ”Kunsten at græde i kor” vil Erling Jepsen tale om sin opvækst. Bogen er selvbiografisk, men hvad er virkelighed og hvad er digt ? Bogen handler tilsyneladende først og fremmest om incest, omgivelsernes handlingslammelse og de kollektive hemmeligheder. Men et vigtig omdrejningspunkt i bogen er far-søn forholdet og vanskeligheden ved at gøre oprør mod en tilsyneladende svag far, der udøver et medlidenhedstyranni. For hovedpersonerne i bogen er et barn, der vil gøre alt for at ”redde” sin familie og forældre, der ikke sætter grænser for hvad der er barnets ansvar. Forsættelsen ”Med venlig deltagelse” hvor man møder de samme personer 33 år senere bliver også omtalt. Erling Jepsen vil også komme ind på fortælleteknikken, hvor synsvinklen bliver flyttet og hvor der bliver gjort brug af en såkaldt ”utroværdig fortæller” i den udpræget sceniske prosa, der er meget kendetegnende for hans forfatterskab.
kl.15.00 : Kaffe
kl.15.30 : Trio Chrysillis
Trio Chrysillis er unge mennesker med solid musikalsk erfaring og hjerter, der banker for at formidle den danske sangskat, særligt som den kommer til udtryk i højskolesangbogen. ”Højskolesangbogen er”, som trioen selv udtrykker det, ”en bog der kan forene generationer i fælles sang, og den er en betydelig del af vores arv og kultur. Den indeholder fantastiske melodier og poesi, og så giver den et indblik i vores historie. Og det er ikke en historie vi skal holde for os selv, men tværtimod dele ud af og synge så højt vi kan og frem for alt ikke glemme”. Trio Chrysillis består af sangerinden Astrid Myrup, bassisten Jesper Simonsen og pianisten Martin Valsted og var med ved sidste års slotsgudstjeneste.
kl.16.45 Afslutning Kirkehøjskolen er blevet til i et samarbejde mellem de tre sogne i Jægerspris; Gerlev, Draaby og Skoven. Kirkehøjskolen afholdes i år i Mødestedet ”Hermon”, Vinkelvej 6, Jægerspris. Hvis der ønskes yderligere oplysninger, er du meget velkommen til at kontakte sognepræst Asta Gyldenkærne på tlf. 47 53 08 81. Prisen for deltagelse i Kirkehøjskolen er 100 kr. Der er mulighed for at bestille frokost til 50 kr. Hvis du ønsker frokost, oplyses det ved tilmeldingen. Tilmelding senest onsdag den 26.marts til kordegnekontoret.

Filmen ”Kunsten at græde i kor”.

Hvis du ikke har set eller gerne vil gense Peter Schønau Fogs prisbelønnede film ”Kunsten at græde i kor”, som bygger på Erling Jepsens bog, så bliver der lejlighed til det den tirsdag den 25. marts kl.19.30 i Kulturhuset ”Rejsestalden”

 

 

Nyheder

11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn
21. januar 2020
Tusind tak til afgående formand Kirsten Lykke Nielsen

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2008/Kirkehøjskole