Kontakt

Anette Nørregaard Christiansen - Keramiske øjler

Arne Kemner - ”Den sakrale By” i Kulturhuset Rejsestalden

Fernisering lørdag den 24. april kl. 14-16 – alle er velkomne
Udstillingerne kan ses i Kulturhuset Rejsestaldens almindelige åbningstid t.o.m. den 26. maj 2010

SøjlerAnette Nørregaard Christiansen . Med min baggrund i det traditionelle pottemager-håndværk, har jeg især været optaget af at lave drejede brugsting i enkle, stramme former. Sammenhæng mellem form og funktion, samt begitningsfarve og glasur, har altid ligget mig på sinde. De senere år har jeg dog arbejdet med leret på en ny måde, da jeg sideløbende med de drejede ting, nu også udforsker dét at lave keramiske emner, som ikke har en funktion - men udelukkende er ”for øjet”.
Når jeg får en ny idé, kan det sagtens ske, at slutresultatet er anderledes end min oprindelige tanke. Ting kan ændre sig undervejs – noget skal muligvis afprøves. For hvad er inspiration? Måske en form for åbenhed………………
Den keramiske proces er jo langsom, så tålmodighed og vedholdenhed er en dyd for os keramikere. Keramikken er et fag man ALDRIG bliver udlært i - det at være nysgerrig hører også med, og den evige jagt på nye glasurer og begitninger, medfører mange forsøg, hvor råstoffer blandes og brændingen afventes i spænding. Blev farven nu som forventet, eller skal der justeres med lidt mere eller mindre af den ene eller andet råstof?

De keramiske SØJLER er mine hjertebørn – jeg MÅ bare lave dem. Jeg kan lide dét at de strækker sig mod himlen, er lidt stolte – men også ydmyge. De er individuelle, og på samme tid del af en gruppe. Mine PORTE skal symbolisere det fysiske liv. Hvert menneske fødes og træder gennem sin egen port – og skaber dermed sit eget liv. Portene er lige så forskellige som vi mennesker – og vores liv er forskellige.
Vi SKABER liv – VORES liv.
På mine mange rejser til Kreta har jeg været fascineret af myterne – de dramatiske og belærende ”historier”. Det fik mig i gang med at lave ”Vinduer til Verden”, som rummer personerne fra de græske myter – placeret i et keramisk vindue, som er raku-brændt.
Den japanske RAKU teknik er fascinerende at arbejde med – glasurens krakelerede overflade er raku-brændingens kendetegn, og ikke to ting bliver ens.

Anette Nørregaard Christiansen, Kollerødvej 9, 3450 Allerød
tlf. 21 66 76 07, e-mail: 2a-a@get2net.dk
Født d. 2. maj 1961
Pottemagerlærling på Lillerød Lervarefabrik 1979-83, Arbejdet som svend på forskellige værksteder 1983-85, Eget værksted siden 1986, Åbnet kombineret værksted og forretning ” Keramikhuset” 1992, Medlem af Nordsjællandske Keramikere og Kunstnergruppen ”Ni Liv”
Anette har udstillet utallige steder.
 

Arne Kemner

Arne Kemner har altid malet landskaber, indtil han blev optaget af storbyens mangfodighed. Så begyndte han at male by-landskaber og mennesker.
Udtrykket her er ekspressivt, og de næsten kubistiske farveflader opløses, så tid og rum bliver nærmest sfærisk.
Mange af de nyeste billeder er abstakte, inspireret af de katolske kirkers glasruder – heraf titlen ”den sakrale by”.
Arne Kemner har udstillet på flere censurerede udstillinger og 2009 i Cobra-rummet v. Sophienholm. Derudover har han bl.a. udstillet på Havarthigården i Holte, Farum kulturhus, Brøndsalen, Frederiksberg, Fanø rådhus og Holte bibliotek samt i en række firmakunstforeninger og galleriet Kunstkontoret i Virum.
Arne Kemner er elev af Mable Rose og har altid beskæftiget sig med kommunikation og grafisk arbejde.

.

Nyheder

Kalender

21. august - 27. september 2019
Kunstneriske fortolkninger af temaet bro
18. september 2019 19:00 - 21:00
Hornsherred Alternativ Forening
20. september 2019 20:00 - 22:00
Funk, soul og rock tilført et strejf af blues

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2010/Anette-Nørregaard--Arne-Kemner-Malerier