Kontakt

Koncert arrangeret af Musik i Jægerspris:

 

Bente Vist, sopran & Monica Westheimer, fortepiano

 

fredag 12. november kl. 20

Rejsestalden i Jægerspris

 

Bente Vistbegyndte sine studier ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Derefter gik turen til New York, hvor hun fik en plads på den berømte Juilliard School of musik, og afsluttede sin uddannelse med et par år på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har studeret hos Oren Brown, New York, Emma Kirkby, London, Ellen Müller Preis, Wien, Susanna Eken og Bodil Gümoes, København.

Efter studierne blev det til et par år i musical branchen. Hun fik en rolle i ”Les Miserables” på Østre Gasværk og en hovedrolle ved Ålborg Teaters opsætning af ” I krig og Kærlighed”.

Bente Vist har været medlem af den danske Vokalgruppe Ars Nova, med hvem hun har indspillet mere end 20 cd´er med. De senere år har hun sunget med i Theatre of Voices , med Paul Hillier som dirigent. Gruppen var med til at indvie en ny koncertsal i Carnegie Hall, New York i 2003.

 

Bente Vist har slået sit navn fast som fortolker af samtidsmusik, og flere danske komponister, blandt andre Per Nørgård, Bo Holten og Palle Mikkelborg har skrevet musik til hendes lyse sopran. Hun har medvirket i en række samtidsoperaer/musikdramaer som bl.a. ” Jonas og Hvalen” med Nyt Dansk Danseteater, ”Operation Orfeo” og ”Calling Clavigo” med Hotel Pro Forma, og ”Stalingrad” med Hollandhouse. Hun har gæstet Det Kgl. Teater med div. gæsteforestillinger og har også indspillet filmmusik.

Hun er en ofte benyttet solist med landsdelsorkestrene herhjemme og i Norge, og har bl.a. sunget Messias, Juleoratoriet, Skabelsen, Mozart Requiem, Carmina Burana.

 

Bente Vist har indspillet Mozart-lieder med Henrik Metz. I anledning af Per Nørgårds 75-års fødselsdag udkom cd’en ”Seadrift” med værker for sopran og div. ensembler, præsenteret ved fødselsdagskoncerten i Tivolis Koncertsal. ”Soprano Bente Vist gives a breathtaking performance; she sings angelically, with piercing purity, and makes Nørgård's stratospheric, punishingly extended lines seem like effortless emanations…. Highly recommended.(Allmusic.com - )

Bente Vist underviser ved konservatoriet i Odense.

 

 

Monica Westheimer, cembalist og fortepianospiller, er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Karen Englund og Jesper Christensen, og ved kurser i udlandet. Hun havde debut som solist i 1983.

Monica Westheimer er medlem af en lang række ensembler inden for tidlig musik, og har optrådt på mange koncertrejser i Europa.

Hun har indspillet cd’er på forlagene Danacord og Classico, blandt andet med musik af J.S.Bach, Girolamo Frescobaldi og Matthias Weckmann, og har tillige indspillet programmer for DR.

I en årrække har hun undervist ved musikkonservatorierne og er nu lærer ved konservatoriet i Esbjerg.

 

 

Billetter kommer til salg i Jægerspris Rejsestald

 

Voksen alm. kr. 100,- Medlem kr. 60

Under 25 kr. 50, medlem kr. 30        

 

 

Nyheder

11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn
21. januar 2020
Tusind tak til afgående formand Kirsten Lykke Nielsen

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2010/Bente-Vist-sopran--Monica-Westheimer-fortepiano