Kontakt

Musik i Jægerspris:

Kroger Kvartetten &Katrine Gislinge

fredag 26. november kl. 20 i Rebekkasalen på Jægerspris Slot.

Kroger Kvartet debuterede i 1999 - ikke i Danmark, men ved en festival for ny dansk musik i Indiana, USA. Først et stykke tid derefter gik det op for det danske publikum, at et nyt top-ensemble var blevet til.

Spotlyset blev for alvor rettet mod kvartetten, da den i 2004 blev prisvinder ved DRs Kammermusikkonkurrence. "Vitalitet, spilleglæde og musikalsk engagement blandet med en dyb og gensidig fortrolighed med værkerne" var nogle af kommentarerne ved den unge kvartets gennembrud.

Kroger Kvartetten består af Alexander Øllgaard og Maj Kullberg på violiner, Stine Hasbirk på bratsch og Johan Theorin på cello. De fire musikere er internationalt uddannede, og har som ensemble modtaget undervisning af Tim Frederiksen i København og David Takeno i London. Kvartetten har også deltaget i masterclasses med medlemmer af Alban Berg Kvartetten, Tokyo Kvartetten, Amadeus Kvartetten og Chilingirian Kvartetten.

Kroger Kvartetten fungerer ofte som ambassadør for ny dansk musik og har uropført værker af bl.a. Poul Ruders og Per Nørgård, der også har tilegnet den sin 7. og 10. strygekvartet. Kvartetten har arbejdet tæt sammen med Per Nørgård og en prisvindende cd med hans fire seneste strygekvartetter er ensemblets første cd-udgivelse. Den er blevet rost til skyerne i dansk og international presse. Kroger Kvartetten har optrådt ved bl.a. Aldeburgh Festivalen og EuroArt Festivalen i Prag, i London, Madrid og Paris og på alle de vigtigste scener i Danmark.

Den har optrådt sammen med den magiske svenske klarinetist Martin Fröst, sangerinderne Gitta-Maria Sjøberg og Sine Bundgaard, den tjekkiske Stamic Kvartet og den amerikanske avantgarde-saxofonist Steve Coleman.

Vinder af Danmarks Radios "Lyt til Nyt Prisen" 2009 og dvd-aktuel med dokumentarfilmen "Høsttidløs".

Pianisten Katrine Gislinge har haft en forrygende karriere, som bl.a. omfatter en solid cd-produktion. Hun har indspillet kammermusik med internationale solister som f.eks. violinisterne Gidon Kremer og Augustin Dumay og fløjtenisten Emmanuel Pahud.

Som solist har Katrine Gislinge optrådt ved adskillige internationale festivaler, bl.a. Festival Internacional Cervantino i Mexico, Le Festival de Radio France et Montpellier og Kammermusikfest Lockenhaus. Blandt de dirigenter, Katrine Gislinge har arbejdet sammen med, finder man navne som Eri Klas, Hiroyuki Iwaki, Michael Schønwandt, Okko Kamu, Heinrich Schiff, Kurt Sanderling, Adam Fischer, Sylvain Cambreling og Gustavo Dudamel.

Billetter kommer til salg i Jægerspris Rejsestald
Voksen alm. kr. 120,- Medlem kr. 75
Under 25 kr. 60, medlem kr. 40

Nyheder

11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn
21. januar 2020
Tusind tak til afgående formand Kirsten Lykke Nielsen

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2010/Kroger-Kvartetten--Katrine-Gislinge