Kontakt

Varmblodig dans og Cubansk inspireret keramik

 

I Kulturhuset Rejsestalden glæde det os at kunne præsenter en kunstner med masser af smukke tramp i danseskoene samt en multikeramikkunstner med meget på hjertet 

HBH-30052010-2

 

Helle Borg Hansen bor på det smukke Hornsherred, og glæder sig til at udstille i lokalområdet.

Udstillingen bliver et lille udsnit af Helles værker og der vil både være oliemalerier, akvareller og skulpturer. Et af Helles yndlingsmotiver er flamencodanseren som netop går igen både i kunstværkerne samt på de bonede gulve - da Helle selv er udøvende flamencodanser. I forbindelse med udstillingen vil Helle forestå en danseforestilling sammen med hendes gruppe ”Flamenco de Colores” - dato for dette arrangement følger. 

 

Helle fortæller selv om sin kunst: ”Hvis jeg skal sige noget generelt om mine malerier, er det, at for mig er billedernes verden et univers, hvor alt kan lade sig gøre. Realismens rammer kan ophæves og de bliver surrealistiske. Der kan helt abstraheres fra realismen, så billederne kun eksisterer i kraft af farverne. Dette totale fravær af begrænsninger fascinerer mig og driver mig til at eksperimentere med mange former for maleri. Jeg vil fange naturens skønhed i efterårsskovens farverige spil med lyset, lade flamencodanseren foretage et uendeligt stop midt i bevægelsen, udtrykke samhørigheden mellem mennesker og dyr eller fange en stemning mellem to mennesker. Jeg kan også indfanges i selve maleriets proces og lade farverne danne former, som fantasien kan bygge videre på eller lade dem gå i samspil med realismens former – og endnu flere muligheder dukker op efterhånden som jeg arbejder.

  For ikke at lade mig begrænse af min egen tekniske formåen, har jeg arbejdet på at blive en dygtig håndværker, og dertil hører også nogle gode materialer. Jeg river selv mine farver – dvs. blander rene pigmenter med koldpresset linolie. På den måde opnås en helt specielt glød i billederne, når lyset ikke skal passere en masse fyldstoffer. Lærrederne er færdiggrundet lærred af en kvalitet, der ikke giver sig. Disse spændes op på kraftige blindrammer. Det giver stabile malerier der hverken buler eller vrider sig.

Mine akvareller er malet på en god kvalitet akvarelpapir og farverne er rene pigmenter  revet med vand og gummiarabicum. Skulpturen er et noget, jeg for nylig er begyndt at beskæftige mig med. Det startede med at jeg ville ”tegne” en figur så enkelt som muligt. Det blev til dansere i messingtråd, gips og gaze. Det førte videre til et mere robust materiale – nemlig bronze. Det har afstedkommet både skulpturer og smykker”.
Se Helles hjemmeside her: www.hbh-art.dk

 

Helle og Mona holder fernisering søndag den 30. maj kl. 14-16 – alle er velkomne. Flemming Weisdorff som er guitaristen i Flamenco de Colores spiller til ferniseringen og vil komme rundt i de forskellige stilarter indenfor flamencoen - fra de lette og muntre chico-stilarter til de dybe, alvorlige jondo-stilarter.Mona30052020

 

 

Det er fra hverdagen samt de mange rejser bl.a. Cuba , Mexico og Afrika at Mona Jahn henter sin inspiration til keramikken. Mona er fascineret af at arbejde med ler, ofte laver hun skulpturer af damer, sjove små månemennesker, finurlige figurer, m.m. Mona har taget flere kunstuddannelser og kurser bl.a. Københavns Skulpturskole Århus Kunstakademi samt kunsthøjskoler og udstiller på kunstmesser, firmaer, kulturhuse og på censurerede udstillinger.
Se mere om Mona Jahn her: www.monajahn.dk 

 

Udstillingerne kan ses i Kulturhuset Rejsestaldens almindelige åbningstid fra d. 30. maj t.o.m. den 21. juni 2010.

 

 

Nyheder

11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2010/Varmblodig-dans-og-Cubansk-inspireret-keramik