Kontakt

Kunstudvalget

Fællesudstilling i Rejsestalden


"På Grænsen Til"...


Kunstevent søndag den 6. februar 14-16 i Kulturhuset Rejsestalden. Kunstudvalget byder indenfor til en ganske særlig eftermiddag...

 

Februar måned 2011 har Rejsestaldens Kunstudvalg booket både stalden og vognporten for selv at udfolde sig – på gulv, vægge og måske i rummet. Hvert enkelt medlem definerer selv, hvordan "På Grænsen Til"... kan tolkes.

Anja Linde:
Mit bidrag til udstillingen "På Grænsen Til”.... viser hvordan vi som mennesker skal kravle rundt i et samfundsspindelvæv og hvorfor vi som edderkoppen til tider godt kunne bruge en todelt krop, otte ben, spindevorter og giftkirtler. Et installationsprojekt på grænsen til... Projektet er et forsøg på at vise hvor stor og skrøbelig en opgave det er at navigere rundt som menneske. Jeg har brugt edderkoppen og dets spind som inspirationsfaktor, og har valgt at kalde mit projekt for "Livsvævet".
På hele vores rejse igennem livet bliver vi viklet ind i et væv af regler. Nogle skal vi af lovmæssige årsager overholde, andre regler kan vi gradbøje alt afhængig af opdragelse og hvad vi har med os i bagagen. Nogle mennesker er gode til at kravle rundt i dette livsspindelvæv, andre er ikke. Kommer der for meget vind kan vævet gå i stykker og man kan hænge i en tynd tråd, på grænsen til... Vævet kan også bygges op til et stærkt og elastisk sikkerhedsnet. Vi kravler alle rundt i disse væv, hvor end vi vil det eller ej!

Jørn Ritsmar: Jeg har været på genbrugsplads og loppemarked og kastet mig ud i emnerne "forargelse" og "lummerhed" + et mindre bonusbillede, der hedder "Dagens ende". Vi bevæger os i den småerotiske verden. Det mest grænseoverskridende for mig i processen er ikke at lave billederne, nej, det mest grænseoverskridende var at klippe i bladene. Hvad er min grænse? Den er muligvis sat ved disse for mig særdeles udtryksfulde billeder.

Kirsten Lindholm Andersen: På grænsen til KUNST, på grænsen til DET PÆNE, på grænsen til DET TILLADTE, på grænsen til DET KEDELIGE, på grænsen til DET FRÆKKE, på grænsen til DET ÆKLE, på grænsen til DET SMAGLØSE, der er mange grænser, og grænsen går ikke ens hos alle mennesker. Så kom og vurder om vi har overskredet DINE grænser.

 

PHAVEN (alias Preben Haven) vælger:at tolke "På Grænsen Til" som muligheden for, at knytte abstrakt maleri sammen med vores behov for og tiltrækning af det irrationelle. Vores hjerne vil have mening. Noget den kan forholde sig til og reagere rationelt på.  Det abstrakte maleri er i sit væsen en absurditet. Passer ikke ind i vores kendte virkelighed. Men tag ikke fejl. Uanset hvor abstrakt et maleri eller andet er, skal vores kreative hjerner nok sørge for, at det får en mening - selv om den aldrig har været tilsigtet. Forskellige mennesker, vil få divergerende oplevelser, ved at betragte det samme maleri. Afhængig af genetiske og tillærte færdigheder. Prebens ønske er, at de besøgende skriftligt vil kommentere hans malerier. Fortælle hvad de oplever, når de ser dem. Formål: at afsløre vores hjerners kreativitet – og ikke mindst forskellighed.

 

Anja Wium tænker at:"På Grænsen Til"... er den skillelinje der er mellem to sider - af samme sag. Det hulrum mellem ordenen – hvor det ene ord grænser op til det næste. Ganske midt i det sekund hvor nat bliver til dag. Den hårfine balance mellem kærlighed og had. Når billeder erstatter ord og omvendt. Der hvor jeg – som menneske stopper op, lader mig forføre af tanken om +/- og drager videre ud i livet - lidt mere bevidst...

Nyheder

24. februar 2020
udi ung dansk kunst
11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene
1. marts 2020 11:00 - 13:00
Hornsherred Alternativ Forening

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2011/På-Grænsen-Til