Kontakt

Birgitte Gyrd – Face the Body part II

Malerier på kuber, kugler og kanvas

Tre rytmer, tre energier, tre stadier, tre udtryk – de tre intime staldbåse i Kulturhuset Rejsestalden fyldes med kvindehøje sanselige malerier på kuber, kugler og kanvas af den ekspressive kunstner Birgitte Gyrd. 

Der er ingen kunstevent i forbindelse med denne udstilling.


Udstillingen er et komprimeret udsnit af den store udstilling ”Face the Body” som kunstneren udførte til Jens Nielsen og Olivia Holm-Møller Museet i Holstebro foråret 2011.Værkerne er inspireret af kunstnerens egen kropslige erfaring med den ekspressive- og spirituelle dansepraksis The 5Rhythms udviklet af Gabrielle Roth, New York. De fem rytmer følger livets cyklus og bølger fra det feminine Flow, over fokuseret Staccato, gennem ekstatisk Chaos, omkring legende Lyrical til det universelle Stillness. Hver rytmes kvalitet er udforsket ikke blot på dansegulvet, men også under vand, i yoga, i meditation, i kampsport og i eksperimenter med Modern Dance-modeller.

Udstillingen i Rejsestalden viser rytmerne Flow, Staccato & Lyrical i en fortættet koncentreret udgave.Publikum faces kropsligt i udstillingen, idet nogle af værkerne først kommer til udtryk når de bliver skubbet, trillet, bygget med, løftet, stået og ligget på af de besøgende - man ikke undgå at få den sanselige udstillingen ind under huden.

Omfattende 24 siders katalog udleveres gratis i udstillingen.

Mere info på kunstnerens hjemmeside: www.gyrd.com 

Udstillingen kan ses i Kulturhuset Rejsestaldens almindelig åbningstid fra den 26. april og frem til den 21. maj 2012.

 

Birgitte Gyrd

Nyheder

Kalender

21. august - 27. september 2019
Kunstneriske fortolkninger af temaet bro
18. september 2019 19:00 - 21:00
Hornsherred Alternativ Forening
20. september 2019 20:00 - 22:00
Funk, soul og rock tilført et strejf af blues

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2012/Kunstudstilling-no-5---2012