Kontakt

Kunst i Stalden - Fotokunstudstilling med Jesper Ray

”Mens jeg venter på at se mine børn igen … fotograferer jeg smukke steder”

- En foto udstilling med flere lag kan opleves i Kulturhuset Rejsestalden i perioden 26. februar - 20. marts 2013

Jesper Ray er location scout og fotograf. I sit arbejde med at finde den rette location til en film eller reklamefilm gennem 13 år, har han taget mange tusinde fotos af steder (locations) til reklamefilm, og TV som Krøniken (DR-tv), film som Vikaren, To verdener (spillefilm) og på det sidste …til den kommende Simon Spies/Glistrup film.

Jespers professionelle tilgang til et hav af boliger gjorde at han også begyndte at lave boligreportager og serier med arkitektur, design og produktfotos. Reportagerne har været bragt i danske og udenlandske blade som Bo Bedre, RUM, Elle Decoration Schöner Whonen mv.

Hans blik for det smukke…det tvistede - og muligheden for at have det som levevej - har desuden bragt ham på mange rejser. Rundt om ude i Verden og i miljøer som kun de færreste har adgang til. Muligheden for hele tiden at udforske og opdage nye steder er hans motor. Jesper bliver grebet af nuet og det sekund han tager billedet i. Han er nærmest lykkelig lige dèr.

”Når jeg ser tilbage på den tid jeg har taget billederne på udstillingen er det med en blanding af: ”Hvor har jeg været heldig” og ”Hvis ikke jeg havde haft dette spændende job, havde jeg måske overkommet et meget stort savn, som dagligt sidder i mig”.

Savnet drejer sig om hans børn, som hele tiden er i tankerne. For Jesper lever med en smerte som han deler med flere andre fædre: At en dårlig skilsmisse endte med at de to fælles børn var nød til at vælge side – for at få ro.

”Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kommer til at se mine skønne unger igen, når de bliver gamle nok til selv at turde vælge”

Det er snart 4 år siden at Jesper sidst så sin pige og hans dreng har han set lidt det sidste års tid. Hans ”medicin” i mørket er fotografering. Melankolien kunne nemt få overtaget og trukket alting ned i en deroute og et formørket, tungt sind. Ingen vej tilbage. Og så ville han have tabt - det hele…

Til Jespers glæde opdagede han, at der i skyggerne og mørket, altid er et svagt lys som kan blive til en kilde i håbløshedens ørken.

”Det er mit håb med udstillingen at vise andre hvad fotografiet også kan”

Se mere på Jesper Rays hjemmeside: www.jesperray.dk

 

Jesper Ray - Profilfoto       Jesper Ray - Plakat

 

Nyheder

11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn
21. januar 2020
Tusind tak til afgående formand Kirsten Lykke Nielsen

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2013/Kunst-i-Stalden---Fotokunstudstilling-med-Jesper-Ray