Kontakt

Geocaching - N 55° 51.326 E 011° 58.965

Skattejagt med gps 17. august kl. 11 - 17.

Både nye og erfarne geocachere er velkommen. Vi mødes ved Kulturhuset Rejsestalden. Vi er der for at hjælpe nye i gang og fortælle dem om geocaching. Vi starter kl 11:00. Den første time går med hyggesnak om geocaching, og is man køber i ishusene samtidig lægger vi nye geocacher ind på GPS'er hos dem der ønsker det. Omkring Kl 12:00 frigiver vi nye Geocacher - primært i Hornsherred - forventet 10-20 nye herefter kører de fleste ud for at finde nye og ældre geocacher i området. Vi bliver der selv sammen med Geogrej.dk geo-shoppen. Ved 15-16 tiden kommer man så tilbage og får en kop kaffe eller saftevand og muligvis en kage, ellers er der jo flere is i ishuset overfor. Der uddeles så FTF beviser til dem der først fandt de nye geocacher. Vi er færdige ca. kl. 17:00.

Billede 1 Billede 2 Billede 3  

Hvad er geocaching? 

Maj 2000. Dave Ulmer, en amerikansk IT-ingeniør gemmer en beholder i skoven nær sit hjem ved Beaver Creek I Oregon. I beholderen ligger videobånd, bøger, software, en slangebøsse - og en logbog. Hjemme igen deler han 'cachen´s position på internettet med en opfordring til andre om at finde den. Dave´s cache bliver hurtigt fundet, og på nettet fyldes dens log med beretninger fra 'skattejagterne'. Imens dukker flere cacher op i landskabet. En leg er startet.

I dag er der udlagt over 1.5 mio cacher verden over. Alle cacherne har hver deres egen side på internettet (cache-siden) og hver deres egen placering i den fysiske verden, som man kan spore sig frem til ved blandt andet at bruge sin håndholdte GPS-modtager. Men derudover er cacherne lige så forskellige som alle vi, der laver dem: Der er store cacher med ting, børn kan bytte med; cacher, der egner sig fint til kørestolsbrugere og cacher, du kan stresse af med på en rask gåtur imellem to møder inde i byen - eller hængende frit 15 meter oppe i en trætop. Der er 'strække-benene'-cacher på rastepladser langs motorvejen. Og hovedbrud til de lange mørke vinteraftner for den, der holder af at løse gåder .. Cacherne kan rumme sjove egnshistorier, lære dig om plante- og dyrelivet, lede dig ud i smukke naturområder, til 'hemmelige' strande, gamle ruiner og meget mere ... Velkommen i legen!

Arrangør: Svend Rasmussen

Nyheder

11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn
21. januar 2020
Tusind tak til afgående formand Kirsten Lykke Nielsen

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2014/Geocaching