Kontakt

Historisk Forening inviterer til en aften om slaget i Fredericia 6. juli 1849

Tirsdag d. 21. oktober gæster tv-journalist og forfatter Ib Søby Rejsestalden kl. 19.30.

Ib Søby vil fortælle om arbejdet med at skrive sin spændingsroman 6. JULI 1849, der handler om en af de største genistreger i dansk militærhistorie med alt hvad det indebar af mod, kærlighed, svigt og drab. Det handler om baggrunden for Treårskrigen, om det historiske og politiske billede omkring 1849 og de danske hovedpersoner, om hvorfor og hvordan han skrev bogen og om Treårskrigen og 1864-nederlagets betydning for Danmark i dag.

Ib Søby

6. juli 1849. Fæstningsbyen Fredericia har igennem længere tid været belejret af slesvig-holstenske oprørere. Situationen tilspidses time for time. Forløsningen kommer om natten. Den danske hær foretager her et succesfuldt udfald, hvor oprørshæren eftertrykkeligt bliver slået, og efterfølgende flygter over hals og hoved. Hvad var hemmeligheden bag det overraskende udfald fra den belejrede fæstningsby? En afgørende årsag har formentlig været den populære norsk/danske general Ryes taktiske manøvre, der rent bogstaveligt betød, at fjenden på det nærmeste blev taget på sengen, inden de overhovedet nåede at få øjnene op. De dramatiske begivenheder i tiden før, under og efter slaget opleves og fortælles af den unge danske løjtnant Niels Peter Nielsen, der er romanens fiktive hovedperson, med bånd til Jægerspris. En uprætentiøs roman, hvor historiske fakta går hånd i hånd med fængende fiktion.

Om forfatteren: Ib Søby er tv-journalist, bl.a. kommentator på VM serien i Speedway på dk4. Han har bl.a. skrevet den anmelderroste bog "Speedwayliv" samt produceret en lang række tv-programmer om musikere, kunstnere og forfattere. I sine teenageår boede Ib Søby i Fredericia. Her blev kimen lagt til at skrive en bog om byens dramatiske historie. Ib Søby var desuden i flere år fremtrædende kulturudvikler i Jægerspris og blev i 1995 den første leder af det nye kulturhus Rejsestalden.

Nyheder

Kalender

21. august - 27. september 2019
Kunstneriske fortolkninger af temaet bro
18. september 2019 19:00 - 21:00
Hornsherred Alternativ Forening
20. september 2019 20:00 - 22:00
Funk, soul og rock tilført et strejf af blues

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2014/Historisk-Forening-inviterer-til-en-aften-om-slaget-i-Fredericia-6-juli-1849