Kontakt

Kunstudstilling 5-2014 // Fra England til Jægerspris

Kunstnere Karen Christensen og Simon Kirk udstiller i Kulturhuset Rejsestalden fra d. 16. april til den 6. maj 2014.

Kom til fernisering onsdag den 16. april mellem kl. 12-18 og mød de to udstillere.

Karen Christensen er født og opvokset i Frederikssund, og selv om hun siden 1989 har boet i England, er hun ofte hjemme i Jægerspris på familie besøg. Karen og Simon mødtes i Simon's hjemby Leigh-on-sea i 2008 hvor hun nu bor. De to kunstnere har udstillet sammen tidligere både i England og i Danmark (i 'Kunst i Slusen' Hvide Sandes årlige kultur og kunst festival). Det er første gang de udstiller sammen i Jægerspris.

Karen Christensen er en 'bricoleur'. Hendes materialer er hovedsageligt genbrug, fundet i containere, i naturen, og som hun kombinerer med bygge materialer og hverdags objekter. Hendes kunst er intuitiv med et legende element. Hun bygger magiske figurer, og aparte arkitekturelle modeller.

Simon Kirk fokuserer på billeder og tekst, samlet i hans sketch bøger. Gennem fri association kreerer han legende abstraktioner, fyldt af facetter og uden ende, hovedsagelig baseret på en teknik hvor han maler lag på lag kombineret med collage og 'decollage' - hvor han skærer, river, klipper og sliber overfladen så de underliggende lag står frem med hver deres historie.

Karen siger: "Det er en drøm for mig at udstille her. Selvom jeg har boet det meste af mit voksne liv i England er det stadig fjorden og omegnen jeg kalder 'hjemme'. For nogle år siden mødte jeg en lokal kunstner, Ida Trier Dahlkild; samarbejdede om nogle workshops og sidste sommer deltog Ida i den årlige kunstrunde i Leigh-on-sea. Nu er det så min tur til at bringe lidt dansk/engelsk kunst herover.

Simon siger: "Jeg elsker Danmark. Efter jeg har mødt Karen har jeg været heldig nok til at komme på besøg her flere gange. Jeg synes danskerne har en sundere tilgang til kunst end englænderne. Danske hjem har original kunst på væggene, hvorimod englændere oftest har prefabrikerede kommercielle prints. Jeg glæder mig meget til at udstille sammen med Karen i Jægerspris. Vores kunst er legende og komplementerer hinanden.

 

Karen & Simon 01    Karen & Simon 02    Karen & Simon 03

Udstillingen er åben i hele udstillingsperioden, i Rejsestaldens almindelige åbningstid.

Nyheder

24. februar 2020
udi ung dansk kunst
11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2014/Kunstudstilling-5-2014--Fra-England-til-Jægerspris