Kontakt

Kunstudstilling 1-2015 // Hanne Marie Winkel 

Den prisvindende grafiker Hanne Marie Winkels tryk kan ses i Rejsestaldens åbningstid 4. - 25. januar 2015. Alle er velkomne til fernisering søndag d. 11. januar kl. 14-16.

 

I 1999 tog Hanne Marie Winkel afsked med sin tid som folkeskolelærer, giftede sig med en franskmand, flyttede delvist til Paris og udlevede en gammel drøm om at lave billeder. Hun begyndte at opsøge navnkundige parisiske ateliers og lærte en række forskellige teknikker, bl.a. dybtryk, dvs. prægning i zink- eller kobberplader, hvorefter pladen trykkes.

Hanne M Winkel 1 Hanne M Winkel 2 

"Paris virkede overvældende på mig de første år. Det er langt fra en dans på roser at arbejde på et parisisk atelier. På nogle ateliers hersker der en kadaverdisciplin, som vist er lig med den, danske lærlinge var underkastet for 100 år siden. Jeg har bl.a. arbejdet på Atelier Contrepoint, der opfandt viscositetstrykket. Atelieret er ledet af to ældre mænd. Begge er dybt fascineret af de yndige unge japanske kvinder, som frekventerer stedet, hvorimod en gammel hejre som undertegnede kun lige akkurat tåles. En vinterdag kom en ny smuk japanerinde på besøg, og den enlige elektriske radiator blev båret rundt i halen på hende - så langt ledningen rakte, mens vi andre så på", fortæller Hanne Marie Winkel med et grin.

Hendes tryk er tydeligt inspireret af Paris, men er samtidig umiskendeligt danske i deres udtryk. Der er gadebilleder, men også naturmotiver. Og kigger man godt efter, finder man ofte små overraskende figurer. Som i hendes prisvindende "Hyldemor", hvor der gemmer sig intet mindre end 15 af H.C. Andersens eventyr. "Når man er i udlandet, bliver man ofte mere dansk, end når man er hjemme. Hvad er mere dansk end H.C. Andersen? Tænk på Klodshans: Ironi, mudder, et provinsielt kongerige, og en bondetamp, som svinger sig til tops. Det kunne være skægt at sende en Klodshans i halen på en af de store parisiske militærparader. På den måde blander det danske sig med det franske i mine tryk".

Hanne Marie Winkel er repræsenteret i Tom Jørgensens kunstårbog 2014: 101 kunstnere.

 

Arrangør: Kulturhuset Rejsestaldens og Rejsestaldens Kunstudvalg

 

Nyheder

21. januar 2020
Tusind tak til den forrige
20. januar 2020
mens Jægerspris Bibliotek holder flyttelukket
6. januar 2020
Temaet for foråret 2020 er natur

Kalender

5. januar - 13. februar 2020
Levende heste
28. januar 2020 19:30 - 21:00
Historisk Forening Jægerspris
30. januar 2020 17:00 - 22:00
Inspiration til det gode mandeliv

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2015/Kunstudstilling-1-2015--Hanne-Marie-Winkel