Kontakt

Kunstudstilling 10-2015 // Kenneth Løvholt 

Livet under havoverfladen er temaet for udstillingen, når undervandsfotograf Kenneth Løvholt udstiller sine fotografier i Rejsestalden 28. oktober - 19. november 2015. Der er fernisering for alle søndag d. 1. november kl. 14 - 16. 

Kenneth Løvholt

Fotografen Kenneth Løvholt udstiller undervandsfotografier fra både nordiske farvande og eksotiske rejsemål. Nogle billeder er præmieret i internationale undervandsfotokonkurrencer.

Kenneth Løvholt arbejder målrettet med lys, farver og liv i sine billeder. Hans mål er at bringe beskueren helt tæt på livet i vandet og at vise sider af undervandsverdenen, som man som landkrabbe eller som lejlighedsvis dykker ikke ser. "Der er så mange former og farver og væsener under vandet, som man ikke i sin vildeste fantasi kan forestille sig. Også når man dykker i Danmark eller Norden. Hver eneste minut dernede giver indblik i en verden og en natur, der er helt, helt anderledes end den man kender fra landjorden.", fortæller Kenneth Løvholt.

På udstillingen kan man opleve alt fra landskabsbilleder fra havets bund til nærportrætter af fisk og andet liv i havet. Nogle billeder er i sort/hvid og viser gamle vrag og dramatiske landskaber af huler og tunneller, som blev dannet i koralrevene under den sidste istid. Det er i dag hjemsted for fisk og koraller, samt ikke mindst spændende labyrinter for besøgende dykkere.

En del af billederne har Kenneth Løvholt taget i vores hjemlige nordiske farvande, som han viser er både farverige, mystiske og fyldt med liv og flotte scenarier. Andre billeder stammer fra mere eksotiske rejsemål som Ægypten, Maldiverne, Filippinerne og Caribien, hvor en tur under vandet kan være som at svømme rundt i et akvarium fyldt med farvestrålende liv. "Når man fotograferer under vandet, så fotograferer man ting og væsener, som de færreste har set med egne øjne. Jeg vil gerne bringe beskueren i øjenhøjde med havets liv og dele naturoplevelser, der er ud over det sædvanlige", siger Kenneth Løvholt. Et af Kenneths Løvholts egne yndlingsbilleder er vandmanden fra Øresund, som fotograferet fra den rette vinkel ligner en mand i bevægelse.

Kenneth Løvholt har fotograferet under havoverfladen i 15 år og dykket over store dele af verden siden slutningen af 1970'erne. I øjeblikket arbejder han sammen med en havbiolog på at skildre det marine liv i Grønland til en kommende bog. Til daglig arbejder han som fotograf i Frederikssund, hvor han blandt andet leverer portræt-, reportage- og arkitekturbilleder til erhvervslivet, samt fotograferer babyer og børn under vandet i svømmehaller.

Kenneth Løvholt 2

Arrangør: Kulturhuset Rejsestalden og Rejsestaldens Kunstudvalg

Nyheder

24. februar 2020
udi ung dansk kunst
11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2015/Kunstudstilling-11-2015--Kenneth-Loevholt