Kontakt

Kunstudstilling 6-2015 // Thomas Sørensen

Rejsestalden 20 år - Plads til erindring

Kulturhuset Rejsestalden fylder 20 år i august og som optakt til fødselsdagen udstiller Thomas Sørensen tre erindringsbænke, der er skabt særligt til Rejsestalden. Det sker fra Blå nat d. 22. maj til og med 12. juli i Rejsestaldens åbningstid.

Thomas Sørensen udstiller i øjeblikket sine unikke bænke i Jægerspris Slotspark, og har i denne anledning lavet en særudstilling til Rejsestalden. Navnet "Plads til erindring" er opstået ud fra tanken om at give plads til erindring i en travl hverdag. Idéen bag Rejsestaldens udstilling er, at folk giver sig tid til at tage plads og dvæle et øjeblik - ikke kun i erindringen, men også i visioner for nutiden og fremtiden.

Men det er ikke kun evnen til at give sig tid i en moderne verden, der er et vigtigt budskab for Thomas Sørensen. Han understreger også, at bæredygtighed i processen er essentielt: "Bænkene er på alle måder bæredygtige. Al træ fra slottets skove er certificeret og træet er forarbejdet lige i nærheden af udstillingsstedet, så transporten er stærkt begrænset".

Thomas Sørensen har selv opskåret, designet og fremstillet bænkene på Revelingårdens specialsavværk, der ligger op til Jægerspris Nordskov. "Bænkene er fremstillet i egetræ fra slotsparken og udstyret med en QR kode, så man kan scanne med en smartphone og se alle oplysninger om bænken. Det betyder, at man kan gå i skoven og se hvor træet til bænken har vokset, og mange gange vil stødet stadig stå der. Det der driver og inspirerer mig i processen er i høj grad kærligheden til træet og fascinationen af den forvandling træet gennemgår, når man vækker det til live igen i bænkene. Og så handler det selvfølgelig også om den særlige historie, der er omkring Grevinde Danner og Jægerspris Slot" fortæller Thomas Sørensen.

Alle er velkomne, når der er fernisering på Blå nat, hvor Thomas Sørensen vil være til stede.

Læs mere om Thomas Sørensens arbejde

Træbænk 

Arrangør: Kulturhuset Rejsestalden og Rejsestaldens Kunstudvalg

Nyheder

Kalender

21. august - 27. september 2019
Kunstneriske fortolkninger af temaet bro
18. september 2019 19:00 - 21:00
Hornsherred Alternativ Forening
20. september 2019 20:00 - 22:00
Funk, soul og rock tilført et strejf af blues

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2015/Kunstudstilling-6-2015--Thomas-Sørensen