Kontakt

Kunstudstilling 8-2015 // Ingerlise Vikne 

Vi inviteres tilbage til pausefisken, når Ingerlise Vikne udstiller sine dragende malerier i Kulturhuset Rejsestalden 12. august - 28. september i Rejsestaldens åbningstid. Der er fernisering med mulighed for at møde kunstneren onsdag d. 12. august kl. 17 - 19 i forbindelse med fejringen af Rejsestaldens 20 års fødselsdag. Ingerlise Vikne holder et oplæg, "Please do not disturb - don´t even think about it", kl. 18.30 - 18.50.

Ingerlise Vikne er født og opvokset i Vestnorge, men bor og arbejder i dag i Danmark, hvor hun lever af sin kunst. Hun arbejder næsten udelukkende med skildringer af mennesker, der er trukket ind i sig selv og lukker omgivelserne ude. En introverthed, som Vikne oplever som positiv: "Da jeg voksede op, var der pausefisk i fjernsynet mellem diverse programmer. Det er den pausefiskestemning, jeg formidler i mine billeder. Jeg synes, det er et stort tab for de unge, at de vokser op uden pausefisk".

Og hun fortætter med et smil: "Mange oplever mine personer som triste og ulykkelige. Men selv forstår jeg personens isolation som noget positivt. Som den velgørende evne det er at kunne hvile i sig selv. I stilhed. Lidt groft sagt vil en sådan person i Danmark øjeblikkeligt blive diagnosticeret som værende ude af stand til at have sociale relationer, få en sagsbehandler, vejleder og psykolog og, hvis terapi ikke er nok, blive medicineret efter alle kunstens regler".

Ingerlise Vikne 2

Men sådan er det ikke alle steder. Ingerlise Vikne fortæller, hvordan man i Norge, især ude i bygderne, lader folk være de originaler, de nu en gang er. Og oven i købet tænker på dem, snakker om dem og snakker med dem som noget positivt.

Kunstanmelder ved Jyllandsposten og redaktør for Kunstavisen Tom Jørgensen skriver om Vikne: "Billederne er, som de er: intense, ekspressive, nærværende, insisterende. Det er uden tvivl billedernes intensitet, der gør dem så fascinerende. Vi bliver suget ind i dem på en næsten fysisk måde. At de ikke giver deres hemmeligheder fra sig, er kun godt. Hvor befriende at kunne lade sin konstant analyserende hjerne hvile lidt og i stedet stole på sine følelser og instinkter. Måske vi endda kan opdage originalen i os selv. Noget, Ingerlise Vikne uden tvivl vil sætte pris på.".

Ingerlise Vikne er repræsenteret af Galleri V58 i Århus, Berlin Art Project i Berlin og Gallery Fine Art i Oslo. Vil du læse mere om Vikne, så besøg hendes hjemmeside: http://www.vikne.com/

Eller hør hende fortælle om sine billeder i programmet Kulturkampen: http://www.tv2oj.dk/arkiv/2014/11/06?video_id=51994&autoplay=1

Ingerlise Vikne 1 

Arrangør: Kulturhuset Rejsestalden og Rejsestaldens Kunstudvalg

 

 

Nyheder

24. februar 2020
udi ung dansk kunst
11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2015/Kunstudstilling-8-2015--Ingerlise-Vikne