Kontakt

Inderst inde

Foredrag om krop og undertøj fra 1700 og til i dag i Kulturhuset Rejsestalden torsdag d. 10. marts kl. 19.30

Historisk Forening i Jægerspris inviterer til foredrag med museumsinspektør Naomi Pinholt fra Færgegården. Entré: 30 kr. for medlemmer og 50 kr. for ikke medlemmer

Korset, roll-on, combinations, bh, Spirella-korset og shapewear. Mennesker har til alle tider forsøgt at hugge en hæl og klippe en tå i forsøget på at få kroppen til at passe til skiftende tiders modeidealer. Fælles for skiftende tiders mode er, at den moderigtige krop er en kulturel konstruktion.

Den har aldrig eksisteret i virkeligheden! Ikke desto mindre er den virkelig på den måde, den taget plads i vores sind og påvirker, hvordan vi tænker om vore egen og andres kroppe.

I foredraget knapper museumsinspektør Naomi Pinholt helt op til historien og fortæller om, hvad vi har haft på inderst inde.

Hun fortæller om skiftende tiders mode- og kropsidealer, og hvilke æstetiske og samfundsmæssige forestillinger vores kroppe har skullet afspejle til forskellige tider.

Naomi Pinholt fortæller desuden om bondedragtens skjorter og særke – almindelige menneskers undertøj fra 1800-tallet. Der bliver også mulighed for at komme helt tæt på udvalgte stykker historisk undertøj fra museets samling.

Arr.: Historisk Forening Jægerspris

Nyheder

Kalender

21. august - 27. september 2019
Kunstneriske fortolkninger af temaet bro
28. september 2019
Indvielse af Kronprinsesse Marys Bro
1. oktober - 10. november 2019
Smukke spirituelle billeder i Rejsestalden

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2016/Inderst-inde