Kontakt

Tangosalon og salsafest

Dansefestival i Kulturhuset Rejsestalden fredag d. 10. og lørdag d. 11. marts kl. 20

Rejsestalden er vært for en dansefestival for både begyndere og danseglade folk i alle aldre. Alle kan deltage. Hver aften starter med 1 times undervisning og derefter fri dans. Baren er åben. 

Argentinsk tango: Fredag d. 10. marts kl. 20 er der mulighed for at blive introduceret til argentinsk tango af Linus Aabye og Camilla Maria Dahlgren fra www.tangourquiza.com. Undervisning og tangosalon koster 100 kroner. Køb billet.

Salsa: Lørdag d. 11. marts kl. 20 er der undervisning i cubansk salsa og efterfølgende Salsamok. Det er cubaneren Yosvany Torres fra www.cubanskdanseskole.dk, der står for undervisningen. Undervisning og salsafest koster 100 kroner. Køb billet.

 

Om tango

Bag de raffinerede trin i argentinsk tango ligger inspiration fra mange kulturer. Europæiske immigranter mødte afrikanske og cubanske rytmer i den nye havneby Buenos Aires og heraf opstod den argentinske tango. Det er en storbydans, der endte på dansesalonerne, men startede på gaden, og derfor er den både primitiv og elegant, kodificeret og passioneret. De fleste, der giver sig i kast med argentinsk tango, mærker hurtigt, at det er en dans for livet. Det er en dans, man kan udvikle sig med og som starter allerede ved de første skridt på grund af dens rødder i det simple. (Kilde: http://tangourquiza.com/om-tangourquiza/)

Om salsa

Salsa er en latinamerikansk dans. Navnet kommer af det spanske ord for sovs og dækker over, at flere stilarter inden for dans er blevet blandet sammen til det, der i dag kaldes salsa. Navnet salsa blev opfundet i USA i slutningen af 70'erne. Der findes forskellige stilarter indenfor salsa, de to største hovedstilarter er X-body Salsa og Cubansk Salsa (Casino). Fælles for begge stilarter er, at det er en såkaldt improviseret pardans, hvor man ikke behøver have en fast dansepartner, fordi herren "fortæller" kvinden med sin føring med hænderne, hvad der skal gøres. Derfor gælder det for herren om at føre kvinden præcist og tydeligt, så hun kan følge hans trin og figurer, og for kvinden om at læse hans føring hurtigt og præcist, så der opstår et naturligt flow i dansen. (Kilde: Wikipedia)

Arr.: Kulturhuset Rejsestalden

Nyheder

24. februar 2020
udi ung dansk kunst
11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene
1. marts 2020 11:00 - 13:00
Hornsherred Alternativ Forening

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2017/Er-du-lidt-vild-med-dans