Kontakt

Middelaldermarked på Jægerspris Slotsplads

Reformationsjubilæet fejres med et stort middelaldermarked på Jægerspris Slotsplads lørdag den 10. juni kl. 11-16

Tag med på tidsrejse til år 1517, når Sognene i Frederikssund Provsti arrangerer et stort middelaldermarked på Jægerspris Slotsplads med fri entré for publikum og masser af spændende aktiviteter for hele familien.

I slotspladsens historiske rammer kan publikum bl.a. møde kirkens store reformator Martin Luther og Christian den 2. med sin unge dronning Elisabeth. De kan gøre et røverkøb hos købmændene og risikere gabestokken. Publikum kan høre musik og se gøgl, klappe store og små dyr, skære træ hos træskæreren, lære middelalderlege, købe afladsbreve, tage på pilgrimsvandring, skyde med bue og pil og meget mere.

Café Danner sælger i dagens anledning rustik middelaldermad til sultne maver, og inde på selve slottet kan årets særudstilling besøges. Særudstillingen fortæller om reformationen i Danmark.

Program for optrædende i Slotsparken:

11.00 Børnekor

11.30 Bueskydning

12.00 Falkoneropvisning

12.30 Børnekor

13.30 Bueskydning

15.00 Falkoneropvisning

15.30 Bueskydning

Morten Musicus optræder dagen igennem med musik og gøgl. 

Færgegårdens bod på markedet: Urter mod prutter og orm - plantemedicin og sygdomme i middelalderen. Blod, slim, urin og stjernebilleder blev studeret nøje, når fortidens lærde mænd skulle stille en diagnose og planlægge en behandling i middelalderen. Frederikssund Museum inviterer til et grødomslag og en snak om tidligere tiders sygdomme og munkenes arbejde med plantemedicin og urter. Bliv klogere på, hvordan nutidens skeletfund afslører middelalderlivets barske realiteter, og hør om hvilke muligheder der var - eller ikke var – for at behandle alt fra sværdhug, indvoldsorm og spedalskhed til brækkede knogler, tarmluft og fnat. Alt sammen mens du mikser dit eget middel mod sprukne læber eller nyder smagen af et planteafkog, der virker mod både orm og hundebid!

Vi opfordrer lokale til at gå eller cykle til markedet, da der kan blive rift om parkeringspladserne. 

Arr.: Frederikssund Provsti i samarbejde med Kulturhuset Rejsestalden, Frederik den Syvendes Stiftelse, Grevinde Danner Gruppe og Jægerspris Amatør Scene.

Nyheder

11. februar 2020
Vær med når hele Jægerspris fester
28. januar 2020
Biblioteket afholder vinterferieaktivitet for børn
21. januar 2020
Tusind tak til afgående formand Kirsten Lykke Nielsen

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
26. februar 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening
29. februar 2020 20:00 - 23:00
Musik mellem Fjordene

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2017/Middelaldermarked