Kontakt

Kunstudstilling 3-2018 // Lone Simonsen

En udstilling af kunstnertapeter fra LLZ TAPET Lone Simonsen i Rejsestalden 4. april - 13. maj. Der er fernisering for alle søndag d. 15. april kl. 14-16, hvor Rejsestalden byder på et glas vin.

Tapet skaber stemning, fortællinger og personlighed i ens hjem. - Når titlen på udstillingen er Mit hjem - mit tapet, er det for at vise den intensitet, der opstår i samklang mellem menneske og rum, fortæller Lone Simonsen. - Man kan gå på opdagelse i et mønster; følge dets spor, eller selv bevæge sig rundt i mønstret. Det er noget med gentagelsen i en rytme. Der opstår ret hurtigt en visuel genkendelighed, som gør det muligt også at fordybe sig i detaljen.

 

Lone Simonsen bor og arbejder i Frederikssund som udøvende tapetkunstner og designer. Hendes tapetfabrik er også hendes designstudio og hendes hjem. Lone Simonsen er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademis designafdeling og på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, med efteruddannelse i digitalt design. Et af de steder man lige nu kan se håndtrykt tapet er i foyer-caféen i Park Teatret i Frederikssund og på J.F. Willumsens Museum i museumsbutikken.

Lone Simonsen er medlem af Design denmark, som er en alliance af designudøvere, -tænkere og -brugere, der arbejder med design som værdiskabende. Desuden er hun optaget i kuf, der er et kunstindeks over kunst og kunstnere, der har betydning indenfor kunsten i Frederikssund Kommune. Sideløbende med de håndtrykte kunstnertapeter, har Lone Simonsen udviklet et gør-det-selv-koncept med stencils, som hun på humoristisk vis kalder ”fattigmandstapet”. Det er for folk, der gerne selv vil dekorere deres vægge med mønstre.

- Mønstre, former og farver har til stadighed fulgt mig gennem min kunstneriske karriere. De fortællinger jeg løfter ind i et mønster og de fortællinger en beskuer tager ud af mønstret, er ikke nødvendigvis de samme. Det er måske det, der gør det så fascinerende.

Arr.: Kulturhuset Rejsestalden og Rejsestaldens kunstudvalg

Nyheder

19. november 2019
til Sæby
19. november 2019
Så mød op til bestyrelsesvalg

Kalender

13. november - 19. december 2019
Smykker og skåle i emalje
25. november 2019 19:00 - 20:00
Teknikker til afslapning og meditation
27. november 2019 19:00 - 21:00
Hornsherred Alternativ Forening

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2018/Kunstudstilling-3-2018---Lone-Simonsen