Kontakt

Kunstudstilling 4-2018 // Leif Sylvester

Under temaet "På X og Tværs" samarbejder de tre kulturinstitutioner, Frederikssund Bibliotekerne, Kulturhuset Elværket og Kulturhuset Rejsestalden.

Skulpturer og helt nye malerier af multikunstneren i Rejsestalden 18. maj - 15. juni. Der er fernisering for alle fredag d. 18. maj kl. 17-20, hvor Rejsestalden byder på et glas og midtvejsfest fredag d. 1. juni kl. 20, hvor Leif Sylvester igen er til stede.

Leif Sylvester fortæller historier. Det er det, det hele handler om. Om det er med penslen, som skuespiller eller via lyrikken bag musikken, så handler det altid om at komme ud til folk med fortællinger. Og mange har genkendt sig selv i de historier. Det vidner den store folkelige appel om.

Foto: Tommy Hartvigsen

Leif Sylvesters kunstneriske virke blev for alvor ansporet sidst i 1960'erne, da han på kunstnernes efterårsudstilling blev dybt skuffet over lanceringen af den etablerede kunst. Det samme blev Erik Clausen og sammen begyndte de at udstille på gaderne og efterhånden også at optræde med samfundssatirisk gøgl.

I dag lever han af sin kunst, som bl.a. sælges fra hans galleri Python i indre København. Men han er også fortsat med i film, og valgte efter en pause på 30 år i sommeren 2017 igen at stå på scenen med sin egen nykomponerede musik. Så nok nærmer han sig utroligt nok 80 år, men der er fortsat masser af fortællinger på repertoiret, der trænger sig på i malerierne og i musikken.

Da Leif Sylvester kom på besøg i Rejsestalden og så Rejsestaldens udstillingslokale var han ikke imponeret og påpegede al den støj der var i rummet; støj fra vinduer, lysindfald, radiatorer, akustikhuller, brochurer som står lige overfor og potentielt forstyrrer udtrykket for en udstilling og han sagde: ”Det er fandeme et umuligt lokale.” Men i næste nu sagde han: ”Jeg bliver nødt til at male nogle nye billeder, der passer til de rammer.”

Måske handler Rejsestaldens møde med Leif Sylvester om mødet med det umuliges kunst(ner). Intet er umuligt for den der konstant ser nye muligheder for at sætte sine fortællinger i spil.

Arr.: Frederikssund Bibliotekerne, Kulturhuset Elværket og Kulturhuset Rejsestalden i samarbejde med Rejsestaldens kunstudvalg

Nyheder

19. november 2019
til Sæby
19. november 2019
Så mød op til bestyrelsesvalg

Kalender

13. november - 19. december 2019
Smykker og skåle i emalje
25. november 2019 19:00 - 20:00
Teknikker til afslapning og meditation
27. november 2019 19:00 - 21:00
Hornsherred Alternativ Forening

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2018/Kunstudstilling-4-2018--Leif-Sylvester