Kontakt

Kunstudstilling 5-2018 // Anne Koldsø

Realistisk, figurativt maleri i Rejsestalden 19. juni - 29. juli. Der er fernisering for alle interesserede søndag d. 24. juni kl. 14-16, hvor Rejsestalden byder på et glas, og ferniseringen byder også på levende musik fra bandet ”Laursen”, der netop har udgivet debutalbummet ”Nutidslevn” med et maleri af Anne Koldsø som front.

Anne Koldsø er uddannet fra The Florence Academy of Art i Italien og maler primært portrætter og opstillinger. Hendes arbejde er realistisk figurativt med base i den klassiske franske akademitradition, men med et evident nordisk og samtidigt udtryk.

Koldsø arbejder med virkeligheden som forlæg, og har således den portrætterede siddende, eller de opstillede objekter til et stillebenmaleri stående, ved siden af lærredet, som hun arbejder på. På denne måde, og med intet andet end øjne, hånd, pensel og maling, skaber hun meget vellignende og stemningsmættede fortolkninger af den virkelighed hun ser.

Anne Koldsø kan bruge flere uger på et maleri, hvor hun, med den akademiske tilgang og sin fordybelse, frembringer vellignende og stemningsmættede portrætmalerier eller beskrivende og poetiske stillebenmalerier. Hun kan også på bare én dag skabe et færdigt lille portrætstudie eller tage sit staffeli med udendørs og studere landskaberne på sin vej. Disse små studier har et mere luftigt og impressionistisk udtryk. På udstillingen er der både grundigt gennemarbejdede malerier og dagsstudier repræsenteret.

Anne Koldsø siger selv om sin fascination og inspiration ved malerkunsten: ”Verden omkring mig inspirerer mig generelt meget. Jeg kan lide at arbejde efter virkeligheden, studere hvordan lyset falder over objekterne og gengive min fornemmelse af det sete i malerier. Ved stillebenmalerier kan jeg godt lide at arbejde med objekter af forskellige størrelser, former og teksturer for at skabe et dynamisk og inspirerende motiv. Ofte kredser mine opstillinger omkring små køkkentableauer. Det inspirerer mig, fordi jeg også er glad for at udfolde mig i et køkken, og samtidig finder jeg en ro i udtrykket - i både føderåvarer og køkkengrej, som jeg godt kan lide at arbejde med i mine stillebensmalerier. I portrætmalerier bliver jeg inspireret af så forskellige vi er som mennesker. vores individuelle personligheder, karaktertræk, mimik og udtryk – ja, alt det, der er særegent for os hver især og det er en fornøjelse og evig inspirationskilde at studere mine medmennesker og indfange essensen af personlighed og udtryk i et maleri.”

 Foto: Aase Boller

Læs og se mere: www.annekoldso.com

Om musikken til ferniseringen

Bandet Laursen genrejser med albummet Nutidslevn den politisk engagerede og socialt indignerede popmusik, når de spidder velfærdsstaten, danskerne og hverdagen i et kærligt greb, hvor det er svært ikke at blive ramt. Albummet er blevet rost i medierne, og flere af sangene er i rotation på landsdækkende radio.

Laursen på YouTube

Laursen på Facebook

 

Arr: Kulturhuset Rejsestalden og Rejsestaldens kunstudvalg

Nyheder

28. maj 2019
Se hvornår Hovedgaden er lukket til Blå Nat
25. maj 2019
Så har du mulighed for at være med i en broudstilling

Kalender

7. juni - 18. juli 2019
7. juli 2019 10:00 - 15:30
Kom på tur med insekteksperter
21. juli - 18. august 2019
Multikunstner og fjerde generation Jerichau udstiller i Rejsestalden

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2018/Kunstudstilling-5-2018--Anne-Koldsoe