Kontakt

Chris Grey & The BlueSpand

Koncert i Rejsestalden fredag den 20. september kl. 20

Billetter koster 140. Køb billet. 

Opskriften er simpel! Man tager en stor Spand (gerne blå). Fylder den med lige dele funk, soul og rock. Rører inderligt rundt i den med et tight og fast hånd, drysser med lidt blues og topper af med et glimt i øjet. Bages i et varmt øvelokale ved cirka 20 grader (celsius) i 7 år, og så har du: Chris Grey & The BlueSpand.

Man kan snart ikke nævne navnet Chris Grey & The BlueSpand uden straks at tænke på en funky smag i hans mors marmelade, men det er heller ikke mærkeligt, da hi:et Mammas Mammalaid er blevet set og hørt mere end 2,5 millioner gange på Facebook og over 100.000 gange på YouTube.

De små akustiske livevideoer har ramt plet i mange menneskers hjerter. Dels på grund af deres ærlighed, og dels på grund af bandets evne til at få noget simpelt til at lyde godt og svinge som ind i h……!

Den svenske trommeslager Snowy Shaw (Mercyful Fate) delte Chris Grey & The BlueSpands livevideo “Grab’m by the elbow” og skrev: “This is not even a genre I like, but if you dont feel this groove, you are probably dead already”. ”Grab’m by the elbow” har i øvrigt mere end 1 million visninger, og sammen med efterfølgerne Golden Tower, Mammas Mammalaid og Beat around the Bush har de genereret over 5 millioner visninger.

De virale videohits har rakt langt ud over landets grænser, og udlandet skriger efter den odenseanske trio. Det er alene i 2018 blevet til koncerter i Sverige, Norge, Kosovo, Polen, Letland, Tyskland og Makedonien og flere af dem endda som hovednavn på større festivaler.

Chris Grey – Lead vocal/guitar

Kasper Lauersen – Bass/vocal

Lars von TrommenStick – Drums/vocal/keys’n’samples

Biografi / Historie

De tre musikere Chris Grey, Lars Von TrommenStick og Kasper Lauersen mødtes sidst i 2011 med det ene formål at hygge sig og have det sjovt med musik. Øvelokalet var deres legeplads, og de tre havde ingen planer for fremtiden; en fremtid, som skulle vise sig at bringe dem endnu tættere sammen og sidenhen rundt omkring i verden. Efterhånden tog bandet en form, hvor ældre bluesnumre blev taget under kærlig og ikke mindst funky behandling. Der blev bud efter Chris Grey & The BlueSpand, og publikum var vilde med den intense og samtidig humoristiske tilgang, der prægede bandets liveoptræden. Det blev til opvarmning for bl.a. Jonny Lang (US), nedkøling efter John Mayer - og div. bluesfestivaler og foreninger i DK inviterede bandet indenfor. Efter knapt et års tid blev de tre venner spurgt, om de kunne deltage i Møblomania Blues Award 2012. En konkurrence inden for ”bluesy” musik, som bandet - for dem selv helt uventet - gik hen og vandt. Det sendte dem i 2013 til European Blues Challenge i Toulouse, hvor de bl.a. mødte den tyske sanger og saxofonist, Tommy Schneller.

Bandet indledte herefter et samarbejde med Tommy, der udover Tommys medvirken på debut albummet Lotta Love (”Hot Cuppa Coffee”) også resulterede i en række koncerter i Tyskland, hvor bandet flere gange har turneret siden. Udover bandets egne koncerter fungerede bandet som husorkester ved Holbæk Teaters Blues´n Burgers-arrangementer. Her backede de navne som Michelle Birkballe, Thorbjørn Risager og Søren Rislund op. Det skulle dog vise sig, at bandet trak lige så mange gæster uden solister. De spillede sig for alvor ind i publikums hjerter ved dobbeltkoncerter samen med flere etablerede udenlandske navne som Canon Balls feat. Hector Watt, Junior Watson m.fl.

Viral succes

En dag i februar 2017 sad bandet sammen i deres køkken, drak kaffe og jammede sig frem til nye ideer på akustisk guitar, cajõn og elbas. For ikke at glemme ideerne optog de jam’en på en iPhone, og efter meget korte overvejelser besluttede de at lægge optagelsen af et af numrene ”Grab’m by the Elbow” på deres Facebookside. Dette skulle vise sig at være en god beslutning. På kort tid fik videoen 1/2 million visninger, og den blev efterfulgt af endnu to numre fra køkkenet: ”Golden Tower” og ”Mammas Mammalaid”. På kun en uge nåede ”Mammas Mammalaid” op på 1 million visninger, og nu blev der for alvor bud efter bandet på den europæiske blues- og funkscene. I 2018 nåede bandet at besøge festivaler i både Sverige, Norge, Kosovo, Polen, Letland, Makedonien og Tyskland - i flere tilfælde som hovednavn.

I december 2017 gæstede bandet Blues Brothers Juleshow på Posten i Odense med en version af hittet ”Mammas Mammalaid” akkompagneret af blæsere m.m. Her mødte de den amerikanske sangerinde, Lucy Woodward, som især er kendt for sit arbejde med Snarky Puppy, Rod Stewart og Celine Dion. Lucy og bandet faldt godt i hak, og det er blevet til flere koncerter sammen, med en blanding af bandets og Lucys sange, senest ved Trollhättans Jazz og Bluesfestival i oktober 2018. Lucy medvirker ligeledes på nummereret ”Feed the Monkey”, der er blevet indspillet som livevideo.

I november 2018 udgav Chris Grey & the BlueSpand endnu en akustisk video – denne gang en stuevideo. ”Beat Around the Bush” blev med sine små overraskende detaljer set og delt flittigt fra første minut online. Efter endnu en tur i studiet udkom bandets virale hit, ”Mammas Mammalaid” i december 2018 som single på diverse streamingtjenester.

Arr.: Kulturhuset Rejsestalden

Nyheder

21. januar 2020
Tusind tak til den forrige
20. januar 2020
mens Jægerspris Bibliotek holder flyttelukket
6. januar 2020
Temaet for foråret 2020 er natur

Kalender

5. januar - 13. februar 2020
Levende heste
28. januar 2020 19:30 - 21:00
Historisk Forening Jægerspris
30. januar 2020 17:00 - 22:00
Inspiration til det gode mandeliv

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2019/Chris-Grey--The-BlueSpand