Kontakt

Gravhøjenes mennesker

Folkeuniversitetet inviterer til foredrag onsdag den 22. maj kl. 19.30 i Rejsestalden

Billetter koster 80 kroner. Køb billet.

Foredraget er rigt illustreret og handler om de mennesker, som ligger begravet i vore oldtidshøje. - En levende fortælling om Egtvedpigen, Muldbjergmanden og de andre bronzealderfolks liv og hverdag.

Egtvedpigen blev begravet på en regnvejrsdag i juli 1370 f. Kr. Det viser årringene i hende egekiste. Og hun vidste godt, at hun ville blive bevaret til evig tid! Hendes jævnaldrende Skrydstruppigen gik med de nye øreringe, ganske som de græske og ægyptiske dronninger. Andre bronzealderpiger gik med blå glasperler, lavet i Mellemøsten – 3000 km væk. Derimod blev tidens flotte guldkar lavet her i landet.

Bronzealderen er en fascinerende, international tid. Takket være de arkæologiske fund kommer vi i dette foredrag helt tæt på menneskene.

Foredrag ved dr.phil. Klaus Ebbesen, tidligere lektor ved Københavns Universitet, der er  forfatter til talrige populærvidenskabelige bøger, bl.a. ”Døden i mosen”, ”Gravhøjenes mennesker”, ”Fortællinger fra vikingetiden”, Vikingemad” og ”Jelling”. Har tillige skrevet flere skolebøger, bl.a. ”Danmarks Oldtid” 1-6, samt et utal af kronikker, hæfter, artikler.

Arr.: Folkeuniversitetet i Frederikssund

Nyheder

1. april 2019
Se hvornår huset holder lukket og hvornår det holder ekstraordinært åbent

Kalender

27. marts - 28. april 2019
Digital Embrace
21. april 2019 12:00 - 14:00
Gerlevparkens Rosenhave
21. april 2019 13:00 - 14:00
på Rejsestalden gårdsplads

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2019/Gravhoejenes-mennesker