Kontakt

Lær at bygge en bivuak

Mette Mortensen fra Alene i vildmarken lærer fra sig onsdag den 13. maj kl. 16-ca. 19.30 

Billetter koster 250 kroner. Køb billet.

OBS! Foregår på Baunehøj Efterskole, Runegårdsallé 30, 3630 Jægerspris.

På kurset gennemgås og trænes de helt simple teknikker og metoder til opsætning af et primitivt ly. Kurset er for dig, der ikke har den store erfaring med opsætning af et tarp (et tarp er kort fortalt blot en presenning, der selvfølgelig kan fås i et væld af varianter, kvaliteter, udformninger og prisklasser). Vi kommer til at arbejde med teknikker til opsætning i både skov, fjeld og flad mark (hvad gør man eksempelvis hvis man ikke har nogle træer omkring sig til at binde linen fast i) samt teknikker til at skærme sig optimalt fra vind og regn.

Indhold

Opsætning af primitivt ly, kun ved brug af tarp/presenning, snor og naturens materialer. Alt afhængig af vind, vejr, terræn og bevoksning findes der et væld af gode og effektive metoder til at skabe ly og læ.

Foruden mad og drikke er ly og læ to af de vigtigste forudsætninger for at kunne klare sig i en eventuel nødsituation. Desuden er det både sjovt og udfordrende at kunne skabe sit eget ly på meget primitiv vis, og her er det netop din egen kreativitet og dine færdigheder, der er afgørende for det gode ly.

Vi skal på kurset arbejde med:

• Knob og stik, samt forskellig former for snor og line

• Primitive pløkker og fæstepinde

• Tarp-typer

• Nødshelter

• Mindst 10 forskellige opsætningsteknikker (med og uden brug af træer)

• Bonusteknikker når dit tarp står godt, såsom sengeleje, bål, reflektor, vandrende, m.v.

Om Mette Mortensen

Mette Mortensen (1975) har mere end 20 års relevant friluftserfaring og arbejder i dag fuldtids med formidling og undervisning i friluftsliv og fjeldvandring. Mette har, foruden sin coach- og lederuddannelse, en passion for at vandre og bo i de nordiske fjelde og har blandt andet vandret en del i både Danmark, Grønland, Lapland, Norge, Island, Færøerne og Sydsverige. I 2019 deltog Mette i den danske udgave af Alene i Vildmarken lll. Hun blev i denne periode mest kendt som ”hende med den mos-isolerede hytte”, der tog varme fodbade og hver dag nød eventyret i vildmarken. Efter 58 dage tog hun hjem på baggrund af en lægelig anbefaling og blev derved nummer to i konkurrencen. Mette bor til daglig i Kulhuse med sin familie.

Arrangementet er en del af NATUR´ligvis, Rejsestaldens klima-, natur- og miljøfestival i uge 20. Se hele programmet for festivalen.

Arr.: Rejsestalden

Nyheder

Kalender

19. februar - 5. april 2020
I samarbejde med lokalarkivet
17. marts - 17. maj 2020
Alting vokser og gror som følge af en forbundethed
8. april 2020 19:00 - 21:30
Hornsherred Alternativ Forening

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Kalender/2020/Laer-at-bygge-en-bivuak