Kulturhuset Rejsestalden

Oplev en lydinstallation

Vi hylder genåbningen af Rejsestalden med lydinstallationen LYDVÆRK af Anders Vestergaard & Kåre Elers placeret på Rejsestaldens gårdsplads. Den kan opleves frem til 31. december.

Lyt til en del af værket

Om værket

LYDVÆRK er skabt på baggrund af optagede lyde fra hverdagen. Lyde vi kender: En låge knirker, en container bliver lastet på en lastbil eller en rullekuffert, vi trækker efter os på et fortov. Reallydene er bearbejdet i en kompositorisk form, så de fremstår som et samlet musisk værk. LYDVÆRK er tænkt som en lille kim, der kan vokse og få os til at tænke positivt på menneskers behov for kunst og kultur.

Leg med lyd på en scene. Foto Kristian Vilmann.

Om kunstnerne 

Lydkunstnerne Vestergaard & Elers undersøger, hvordan lydkunst interagerer med omgivelserne. Vil omgivelserne ændre eller påvirke vores opfattelse af kunstværkets egen fortælling? Hvilken historie forestiller vi os selv udspille sig, når vi hører lydkunsten? 

Lydkunstnerne er kendt for deres arbejde langt ud over landets grænser. Under navnet Strange Party Orchestra har de i mere end tredive år komponeret musik og lydkunst, der er blevet brugt ved hundredevis af liveoptrædender, teater, film, Ny Cirkus, radio og tv samt museer, gallerier og kunstudstillinger i Europa. En stor del af dette arbejde er publiceret på tolv cd/vinyludgivelser. I Danmark er de nok mest kendt for deres samarbejde med den allestedsnærværende multi- og provokunstner Kristian Von Hornsleth.

”I 2014 skabte Strange Party Orchestra et bestillingsværk til Museet for Samtidskunst i Roskilde. Værket blev fremført udendørs i museets palæhave hen over 6 måneder. Værket ændrede demografien i Palæhaven. Før Strange Partys lydkunst blev installeret, var det hovedsageligt ældre mennesker, der benyttede haven til at lufte hund. I løbet af det halve år lydkunsten fyldte haven, blev haven og lydkunsten taget i brug af mange forkellige aldersgrupper, hvoraf mange mennesker tog ophold i haven over længere tid”. - Sanne Kofoed, tidligere direktør for Museet for Samtidskunst og rektor for Kunstakademiet København.

Arr.: Kulturhuset Rejsestalden