Kontakt

Trio Klezmer (sangerinden Channe Nussbaum, Mette Smidl -violin, Øyvind Ougaard -harmonika) giver en medrivende musikalsk oplevelse med en blanding af traditionel klezmer-musik og trioens egne bidrag til traditionen.

"Channe Nussbaum synger, så hårene i nakken stritter, og klumpen i halsen melder sig. Man skal være en ualmindelig død cigar for ikke at lade sig rive med" skrev Georg Metz i Information. Klezmer er en folkelig musikform, der har sine rødder i den jødiske kultur i det gamle central- og østeuropa. Her har omrejsende musikere igennem århundreder spillet op til bryllupper og andre fester, -jødiske såvel som ikke jødiske. Musikerne havde ingen finere musikuddannelse, men på spillemandsvis lærte de sig at levere alt, hvad der kræves til en fest, -lige fra det ceremonielt højstemte til den løsslupne, livsglade dansemusik

Køb billetter i Rejsestalden eller ring på 4750 3489 - 4752 2316.

Arrangeret afMusik i Jægerspris.
Ons. d. 22. oktober 2008, kl. 20. (Entré: kr. 100.-, u. 25år kr. 50.-  medlemmer kr. 60.-/ kr. 30.-)

 

Pressemeddelelse 

 

Trio Klezmer i Rejsestalden

 

Onsdag aften den 22. oktober vil Rejsestalden i Jægerspris stå på den anden ende. Trio Klezmer, der består af sangerinden Channe Nussbaum, Mette Smidl på violin og Øyvind Ougaard på harmonika, vil give en medrivende musikalsk oplevelse med en blanding af traditionel klezmer-musik og trioens egne bidrag til traditionen.

 

Klezmer er en folkelig musikform, der har sine rødder i den jødiske kultur i det gamle central- og østeuropa. Her har omrejsende musikere igennem århundreder spillet op til bryllupper og andre fester, -jødiske såvel som ikke jødiske. Musikerne havde ingen finere musikuddannelse, men på spillemandsvis lærte de sig at levere alt, hvad der kræves til en fest, -lige fra det ceremonielt højstemte til den løsslupne, livsglade dansemusik.
De omrejsende musikere har altid ladet klezmer-musikken udvikle sig i samspil med omgivelserne, og igennem tiden er mange elementer således blevet integreret : Østeuropæisk folkemusik, sigøjnermusik, jazz osv. har fået lov til at føje nyt liv til klezmer-musikken. Og udviklingen fortsætter :
Den livskraftige musikform oplever i disse år en voldsom opblomstring. Og samtidig får musikken tilført ny energi, idet den udsættes for helt nye påvirkninger.

 

Channe Nussbaum er vor tids danske Klezmer-dronning og har med flere anmelderroste CD´er markeret sig som Danmarks førende skikkelse indenfor klezmermusikken. "Channe Nussbaum synger, så hårene i nakken stritter, og klumpen i halsen melder sig. Man skal være en ualmindelig død cigar for ikke at lade sig rive med" skrev Georg Metz i Information.

Mette Smidl´s ungarske aner skinner tydeligt igennem i hendes violinspil. Hun er klassisk uddannet, men parallelt hermed har hun altid dyrket den heftige folkemusik, -ikke mindst sigøjnermusikken.

Øyvind Ougaard har igennem de sidste 20 år været landets mest benyttede studiemusiker på sit instrument, harmonikaen. Mere end 300 udgivelser er det foreløbig blevet til. Han har arbejdet som kapelmester, komponist, arrangør og producer i utallige sammenhænge, -bl.a. for entertainerne Monrad & Rislund siden 1983. Med sin store rutine er han en af de få, der udnytter hele harmonikaens bredde, og han leverer den fyldige bund under trioens udfoldelser.

Trio Klezmer forfølger to mål. Dels at rendyrke traditionel klezmer og jidishe lieder. Dels at udforske nye veje ved at lade medbragte påvirkninger udfordre traditionen.

Udover videreudviklingen af det musikalske, giver trioens sceneoptrædener mulighed for at følge arbejdet med det verbale udtryk. Siden Marx Brothers har der næppe været nogen, der tog dén side af sagen så alvorligt.

 

Billetter fås i Rejsestalden i Jægerspris (47 50 34 89), samt ved indgangen (musikken begynder kl. 20). De kan også bestilles hos foreningen Musik i Jægerspris på 47 52 23 16 og koster 100 kr. - alle under 25 år betaler halv pris.

Musik i Jægerspris står bag arrangementet og støttes af Frederikssund kommune, Solistforeningen af 1921 og Kunstrådet.

 

Nyheder

21. januar 2020
Tusind tak til afgående formand Kirsten Lykke Nielsen
20. januar 2020
mens Jægerspris Bibliotek holder flyttelukket
6. januar 2020
Temaet for foråret 2020 er natur

Kalender

5. januar - 13. februar 2020
Levende heste
28. januar 2020 19:30 - 21:00
Historisk Forening Jægerspris
30. januar 2020 17:00 - 22:00
Inspiration til det gode mandeliv

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Nyheder/2008/Trio-Klezmer-i-Jægerspris-Rejsestald