Kontakt

Dan Turèll Festival 16. – 20. april 2012

Pressemeddelse: 5 aprildage med facetter, fortællinger, fotos og historien bag den karismatiske Dan Turèll i Kulturhuset Rejsestalden

I starten af april forvandles det gamle staldområde i Kulturhuset Rejsestalden til en litteraturplatform. Projektoren viser dokumentarfilm dagen lang, en bogcafé forklædt som dagligstue folder sig ud, samtidig med at udvalgte fotoværker fra Turell-samlingen kan beskues.

Efter denne to ugers ”introduktion”, går det, fra mandag den 16. april til fredag den 20. april, løs med et festivalprogram så spækket med mulighed for inspiration og aktivitet om Dan Turèll’s verden – at alle, børn som unge og voksne, kan komme og få en helt ekstraordinær kulturoplevelse.

Caféaftener – med gratis entré
Mandag aften formidler Chili Turèll historien, om et menneske som havde modet til at være autentisk, nærværende og fraværende i en og samme person. Torsdag aften byder ekspert i mundtlig litteratur Peter Dyreborg op til ”ord-dans”. En hel aften med Spoken Word & Storytelling. For at sikre dig plads tilmelder du dig via hjemmesiden. Der sælges udvalgte drikkevarer i mini-caféen.

Film Café- Gratis & ingen tilmelding
Tirsdag kl. 19 og kl. 20.30 samt fredag kl. 11 og kl. 12.30 vises dokumentarfilmen: Onkel Danny - portræt af en karma cowboy i husets vognport. Filmen varer ca. 65 minutter.

Digtcafé – én for børn og én for voksne
Onsdag kl. 15.00-17.00 står tre af husets staldfolk klar med papir, nyspidsede blyanter og farvekridt. Eftermiddagen er dedikeret til digtercafé for børn og unge mellem 6-14 år. Kom og tegn eller skriv dit eget digt og fortæl det/læs det op for de andre deltagere. Mød blot op og deltag, ingen tilmelding. Den gode historie og stemningen der er vokset op af eftermiddagens aktiviteter følges, samme aften, til dørs med en invitation til de voksne. Aftenen starter kl. 19.30 hvor dokumentarfilmen: Onkel Danny - portræt af en karma cowboy vises på storskærm i Vognporten. Herefter er der mulighed for at læse sine egne digte op for de øvrige cafégæster. Denne aften er gratis at deltage på og man tilmelder sig via hjemmesiden. Der sælges udvalgte drikkevarer i mini-caféen, hele aftenen.

Jazzmusik – en hyldest
Festivalugen slutter af med et brag af en temafest - en hyldest til Dan Turèll. Anders Holst/Claus Kaarsgaard duo lader musikken strømme i tre vibrerende jazzsæt og der er lagt op til en fredag aften med masser af indtryk og udtryk. Anders Holst (guitar) og Claus Kaarsgaard (kontrabas) er begge aktive på den danske musikscene, og har i mere end 10 år spillet sammen. Repertoiret består hovedsagligt at jazz-"standards". Køb DIN temafestbillet for 125,- i Kulturhuset. Billetten giver adgang til: Velkomstdrink • Snackbar • Jazzmusik • Dansebar • Portræt af en Karmacowboy • Neglebar • Læselounge • Udstilling. Dresscode er sort og DU kan bidrage til aftenen med DIT Dan Turèll indslag - Har du lyst til at læse et digt op? Synge en sang inspireret af/om Dan Turèll? Så meld det ind til toastmasterteamet på awium@frederikssund.dk. Grethe Olsen, Formand for Kultur – fritid og idrætsudvalget vil, med sans for timing og begejstring, udfylde rollen som festens toastmaster.

Sådan hænger det/vi sammen
Ugen igennem kan man, igen, træffe et bredt udsnit af husets frivillige team Staldfolket uden hvem et sådan arrangement aldrig kunne gå op. Anja Wium fra Kulturhuset Rejsestalden fortæller: ”Vi er massivt opdækket af sponsorer, hjælpende hænder og idémagere som byder ind. Der er mange som gør deres for at fylde rammerne ud i det smukke gamle kulturhus. Dan Turèll arrangementet er støttet af Lokalavisen Frederikssund, Tryk og Skilte Lynge, Park Bio Frederikssund, HC Venslev, Frederikssund Bibliotekerne, JAS og turell-samlingen. Og vi glæder os til at se, nye som gamle brugere og gæster, til en hyldest … måske mest af alt – til hverdagen”.


Information om brug af billedmateriale af Dan Turèll: Det er for pressen tilladt at gengive plakatmateriale/programmateriale. Anvendes Dan Turèll fotografiet alene vil der fra copyrightindehaverens side blive fremsendt en faktura (polfoto). Kulturhuset Rejsestalden fralægger sig ethvert ansvar for fotomateriale som er taget ud fra helheden.

Programflyer ...

Følg med i hele ugeprogrammet her ...

Nyheder

21. januar 2020
Tusind tak til den forrige
20. januar 2020
mens Jægerspris Bibliotek holder flyttelukket
6. januar 2020
Temaet for foråret 2020 er natur

Kalender

5. januar - 13. februar 2020
Levende heste
28. januar 2020 19:30 - 21:00
Historisk Forening Jægerspris
30. januar 2020 17:00 - 22:00
Inspiration til det gode mandeliv

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Nyheder/2012/Dan-Turèll-Festival