Kontakt

Et udslukt lys skal tændes i Jægerspris

Kulturhuset Rejsestalden og Slotsparkens friskole drømmer om at skabe et multifunktionelt område i en historisk død bymidte til gavn for alle. Vi er i Jægerspris i den vestlige del af Nordsjælland. En by mellem Issefjorden og Roskilde fjord. Et sted hvor demokratiets fadder, Kong Frederik den Syvende, ophævede enevældet og den solidariske Grevinde Danner efterlod en arv, der på sympatisk vis primært skal tilgodese kvinder og børn. Parret boede på Jægerspris slot og i hjørnet af slotsparken, der grænser op til bymidten, har ildsjæle igennem flere år opbygget kulturhuset Rejsestalden. Og i den gamle slotskro ved siden af Rejsestalden, åbnede frivillige forældre sidste år Slotsparkens friskole.

Udfordringen for begge parter er, at nærmiljøet og bymidten omkring dem er frygtelig slidt, kedeligt og i den grad trænger til et seriøst face lift, der afspejler det samfund vi lever i. Der er i den grad behov for et sted i nærområdet, hvor borgerne kan mødes i det fri. Hvor børn kan lege om dagen, unge kan mødes om aftenen og ældre kan hygge sig i weekenden - med børn og unge. Sammen drømmer ildsjælene om at opbygge et multifunktionelt område, som alle kan have glæde af. Kedelige og ubrugelige parkeringspladser skal ændres til en multibane, flade asfalterede pladser skal forvandles til græsarealer med offentlige liggestole, køkkenhaver, skiftende kunstudstillinger, markeder og eventuelt en naturlegeplads.

Området skal have en kreativ udstråling, der i bedste Kong Frederik den Syvende og Grevinde Danner ånd skal være til gavn for alle.

Læs meget mere via linket ...

Nyheder

21. januar 2020
Tusind tak til den forrige
20. januar 2020
mens Jægerspris Bibliotek holder flyttelukket
6. januar 2020
Temaet for foråret 2020 er natur

Kalender

5. januar - 13. februar 2020
Levende heste
28. januar 2020 19:30 - 21:00
Historisk Forening Jægerspris
30. januar 2020 17:00 - 22:00
Inspiration til det gode mandeliv

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Nyheder/2013/Et-udslukt-lys-skal-tændes-i-Jægerspris