Kontakt

Uhh, hvor det smager dårligt!

Der blev proppet mange forskellige ting i munden og det afstedkom både glade og sammentrukne ansigter, da Kulturhuset Rejsestalden holdt smageskole for 32 modige børn ved to workshops tirsdag d. 18. oktober.

De glade ansigter fulgte smagen af honning, men ansigtet forvandlede sig hurtigt ved smagen af champignon. Jannie Vestergaard, der er vokset op i Gerlev, men som i dag bor i København, stod for præsentationen af de mange smage. Hun er uddannet sensoriker og arbejder bl.a. med Smagen af Skåne. Jannie kunne fortælle, at champignon tilhører den femte smag, umami, som er japansk og betyder ”smager godt”. ”Men det smager jo ikke godt!”, var der en dreng der råbte. Og så måtte Jannie fortælle, at hun heller ikke var så vild med smagen af champignon, da hun var barn. Men det kan ændre sig. I dag elsker hun champignon.

Børnene fik også lov til at smage på en masse forskellige slags kål. For kål er ikke bare kål. Der findes et utal af kål og de smager meget forskelligt. Det viste sig, at mange af børnene godt kunne lide kål. De fleste kunne bedst lige glaskål, men der var også mange, der godt kunne lide palmekål. Palmekål smager nemlig meget som græs dufter.

Til sidst fik børnene en is fra Hansens, og det kunne de til gengæld alle sammen lide.

 

 

 

Nyheder

6. januar 2020
Temaet for foråret 2020 er natur

Kalender

5. januar - 13. februar 2020
Levende heste
28. januar 2020 19:30 - 21:00
Historisk Forening Jægerspris
30. januar 2020 17:00 - 22:00
Inspiration til det gode mandeliv

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Nyheder/2016/Uhh-hvor-det-smager-daarligt