Kulturhuset Rejsestalden

space men r My friended

Virtual Reality værk vises 18. januar – 10. april. Der er fri entré. 

I den amerikanske kunstner Tony Ourslers Virtual Reality værk inviteres beskueren til at følge George Adamski, som hævdede at være den første person, der har talt med folk fra det ydre rum og besøgt andre planeter. Værket udforsker Adamskis sind og historie.

George Adamski var første generation polsk indvandrer og en af verdens mest kendte ufo-fortalere og ufo-fotografer. I 1930'erne flyttede han med sin kone Mary Shimbersky og nogle nære venner til en ranch nær Californiens Palomar Mountain, hvor de dedikerede deres tid til at studere religion, filosofi og landbrug. Det var i dette område, at Adamski første gang så et stort cigarformet 'moderskib' i 1946.

I 1947 lykkedes det Adamski at tage et billede af skibet, og i 1950, efter at have set flere ufo'er gennem årene, tog han et billede af, hvad han hævdede var seks ufo'er på himlen. To år efter observerede Adamski og hans venner et andet objekt på himlen i Colorado-ørkenen, hvorfra Adamski blev kontaktet. Efter hans første møde med ufo'er begyndte Adamski at holde foredrag om sine oplevelser og paranormale aktiviteter.

Det tager cirka 10 minutter at opleve værket, som er på engelsk. Lad det dog ikke være en forhindring for at opleve værket, da det er en oplevelse, også uden at forstå hvad der bliver sagt.  

En mand og en kvinde står på en græsmark med en stor mørkeblå nattehimmel over sig og en ufo i baggrunden, visualisering af Tony Oursler og Khora Contemporary

Tony Oursler, der er født i New York i 1957, har altid haft et undersøgende forhold til og brugt moderne teknologi, både i sin kunst og som kilde til inspiration. Derfor ligger muligheden for at bearbejde sin kunst i et virtual reality format i naturlig forlængelse af hans kunstneriske praksis. Hans kunst dækker en række medier, der arbejder med video, skulptur, installation, performance og maleri, og han har været kendt som en banebrydende figur i nye medier siden 1970'erne. Altid rodfæstet i film og med anvendelse af humor og ironi skaber Oursler fordybende oplevelser ved hjælp af både gamle og moderne teknologier, og udforsker teknologiens virkninger på det menneskelige sind. Ourslers arbejde har været udstillet på prestigefyldte institutioner i hele verden, herunder MoMA i New York. 

space men r My friended er lavet i samarbejde med den danske virksomhed, Khora Contemporary.

Arr.: Rejsestalden