Kulturhuset Rejsestalden
Kultur og fritid
Songs made visual, der tegnes på plade bag sangerinde

Rejsestalden - huset hvor alt kan ske

Midt i det skønne Jægerspris, med skoven og slottet som nabo, hviler Kulturhuset Rejsestalden på et godt og solidt fundament ved byens torv. Den originale rejsestald blev oprindeligt bygget som en del af Jægerspris Hotel i 1875. I 1995 blev den gennemgribende renoveret og forvandlet til et kulturhus på initiativ af en håndfuld aktive borgere. Lige siden har huset forsynet indbyggere i Frederikssund Kommune og andre med et væld af aktiviteter og arrangementer.

Vi satser både på det brede og det smalle, på voksne og på småfolk, på egne arrangementer og på samarbejde, og så lægger huset lokaler til mange andre aktørers arrangementer. Vi har flere tilbagevendende arrangementer såsom kulturnatten Blå Nat, Mormors Kagebord, juletræstænding og arrangementer for børn i skoleferier. Resten af programmet bliver til med input fra borgere og fra personale, der arbejder for at komme ud i alle hjørner af kulturen. Er arrangementerne for store til vores lille hus, så lejer vi en sal på Jægerspris Slot eller af vores nabo, Slotsparkens Friskole. Se kommende arrangementer på forsiden under kalender. 

Rejsestalden set fra Hovedgaden i Jægerspris. Foto: Jesper Ray.

På trods af sine få kvadratmeter rummer Kulturhuset Rejsestalden mange forskellige faciliteter. Vognporten bruges til arrangementer og møder, de gamle hestebokse til reception, kontor og turisme og herudover rummer huset også et kunstområde og et køkken. Udenfor har vi en fin gårdsplads med en lille scene. Og så er vi også bare et hus, du kan komme og sætte dig i, læse lokalavisen, se kunstudstillingen, få varmen, drikke en kop kaffe eller læse en turistbrochure.

Kulturhuset Rejsestalden er altid i udvikling og flere arrangementer, projekter og idéer kommer løbende til. Husets kerneopgave er at: "Være vært og inspirator for udvikling af Frederikssund Kommunes lokalkultur gennem nærvær, rummelighed og samarbejde".

Rejsestalden står gratis til rådighed for foreninger, institutioner og borgere i Frederikssund Kommune, men udlånes ikke til fester og private formål. Læs om udlån.

Kulturhuset Rejsestalden er med andre ord et hus for alle og et hus hvor alt kan ske. Velkommen til.


Nyheder

24. juni 2022

Årets sommervikar

- og god sommer til alle
Rejsestaldens sommervikar, Dorte van Vlerken, i Rejsestaldens turistområde, foto Camilla Hultén (2071x1225) (1677x919).jpg
Rejsestaldens sommervikar, Dorte van Vlerken, i Rejsestaldens turistområde, foto Camilla Hultén (2071x1225) (1677x919).jpg

Kalender

3. juni - 18. september 2022

Michael Bundesen

Udstilling af kunsttryk
Koloristisk maleri af en masse glade figurer med titlen Midsommersangen, Michael Bundesen.jpg
Koloristisk maleri af en masse glade figurer med titlen Midsommersangen, Michael Bundesen.jpg
10. juli 2022 10:00 - 11:00

Silent dance

Danseoplevelse i det fri med høretelefoner
En flok mennesker danser ude i naturen med høretelefoner på, foto Silent FIT.jpg
En flok mennesker danser ude i naturen med høretelefoner på, foto Silent FIT.jpg