Kulturhuset Rejsestalden

Flora Magica - Lena Nicolajsens magiske natur

Børnebogs illustrator og tegneserietegner, Lena Nicolajsen, udstiller sine finurlige værker i Rejsestalden den 8. september - 5. november.

Med vandfarver og blæk udstiller hun igennem sin kærlighed for naturen, dyr og barnlige fortællinger et rigt univers af illustrationer fra børnebøger til egne værker. En udstilling for voksne og børn med litografier, plakater og originaler i akvarel, som dykker ned i planteverdenen og finder magi. 

FLORA MAGICA

Da Lena gik i folkeskole i Thorshavn som barn, mødte hun ind til morgensang sammen med sine klassekammerater i skolens aula. Aulaen var dekoreret med William Heinesens smukke trærelieffer med billeder af nordiske sagn, færøske kvæder.

”Magisk realisme var en genre han skrev i. Alt som var magisk, var en del af den virkelighed, som han beskrev. For mig gav det mening, at magien og virkeligheden var det samme, fortæller Lena.”

Heinesens novellesamlingen; Laterna Magica, som betyder magisk lygte, er inspirationen bag udstillingens titel; Flora Magica.

”Flora Magica er for mig en ny måde at se verden på, igennem naturen. Jeg har, som barn, oplevet at naturen var det sted, jeg kunne fortabe mig i og føle mig forbundet med. Der var et ordløst sprog imellem mig og planter. Jeg kunne ligge i højt græs hele dage og se vinden, dyrene, snegle og stankelben leve deres liv i et mikrokosmos. Se blomsterne folde sig ud fra en lille grøn fast form til en stor luftig blomst med farver så vilde, at man skulle tro de kom fra en anden plante. Alt ved det, er magisk for mig.”

Lena

Hendes daglige arbejde som illustrator er ofte i børnebøger, plakater og andre illustrationsopgaver. Så er der den del, hvor hun arbejder med sit eget udtryk, der hvor en tekst ikke dikterer og hvor hun arbejder mindre bevidst. Da er det ofte følelser og intuition, som påvirker hendes arbejde, når hun dykker ned i planteverdenen og finder magi. 

”Når jeg ser tilbage på mit arbejde igennem mange år, så dukker tit de samme motiver op og derfor har jeg også valgt at lave en udstilling, der både har originaler, litografier og plakater med, som jeg har lavet igennem de sidste år. Jeg vil også gerne have, at alle, som kommer forbi kan være med, så hvis man ikke har råd til en original, så kan man købe en plakat. Jeg håber, at gæsterne, som kommer forbi, vil sætte pris på udstillingen, siger Lena.”

Udstillingen er tænkt til voksne og børn, der vil også være en workshop i efterårsferien for børn.

Du kan læse mere om Lena og hendes univers på hendes hjemmeside.

Håndtegnet udklippede farverige blade

Arrangør: Rejsestalden