Kulturhuset Rejsestalden

”Man kan helt sikkert forvente en anderledes udstilling, end hvad man hidtil har kunne opleve i Rejsestalden.”

Sådan lyder det fra Stangdennis – gadekunstneren, der helst ikke vil kaldes kunstner, om sin kommende og meget sjældne udstilling i Rejsestalden fra den 2. juni til den 1. september 2023.

Er du typen, der lægger mærke til alle de små klistermærker, som tit er klistret på lygtepæle, skraldespande o.l. rundt omkring i byer og gader? Så har du muligvis også lagt mærke til klistermærker med to pindemænd, som spiller stangtennis? Og så er det sikkert også Stangdennis, der har været på spil.

Stangtennis? Nej, StangDennis!

Navnet leder tankerne tilbage til villakvarteret og det hyggelige tidsfordriv på den velplejede græsplæne – men der er et twist. Det er ikke et helt poleret billede, man får serveret, når man stifter bekendtskab med Stangdennis. Hans univers består af motiver serveret med et skævt smil, det er tit farverigt og lidt frækt. Mest af alt skal det være dumt og sjovt.

- ”Dennis elsker tennis på en stang!”

Nærmere kommer vi ham ikke som person, men han forklarer, at Stangdennis startede som stangtennis. Som piktogrammet med de to pindemænd, der spiller stangtennis.

- ”Jeg havde nogle venner der malede graffiti. De skulle alle sammen hedde nogle seje navne. Så jeg tænkte, hvad er det mest useje jeg kan komme på? Det var så to pindemænd, der spiller stangtennis.”

Lige siden 1999 har han reklameret for sportsgrenen, lige meget hvor i verden han end har været. Hans genkendelige kendetegn med to stangtennisspillende pindemænd findes overalt i verden efterhånden. Med tiden har de to pindemænd udviklet sig til et spraglet, sjovt og skørt univers af alle mulige former for udtryk. For eksempel har han stillet op til valg med valgplakater og det hele – kun for sjov! Nogle vil måske kalde det, han laver for kunst – street art – eller noget andet.

- ”Jeg vil ikke kalde det jeg laver for kunst. Eller sige, at jeg er kunstner… der er noget ved begrebet, jeg ikke bryder mig om. Det vigtigste for mig er, at jeg har det sjovt med det, jeg laver - og at jeg laver det, jeg synes er sjovt!”

Stangdennis har kun udstillet én gang før. Det har aldrig været et mål for ham.

- ”Jeg synes, at gaden er det fineste galleri! Når det er på gaden, behøver jeg ikke at forholde mig til tingene på samme måde, som hvis det var på et galleri. Jeg behøver ikke at stemple mine ting som kunst eller andet. Jeg kan bare gøre, hvad jeg har lyst til, og så ikke tænke videre over det. Og jeg kan godt lide, at det ligesom får sit eget liv. Og at jeg kan se og huske, at her har jeg været.”

På den måde bruger Stangdennis sine stickers som et slags stempel for, hvor han har været – måske lidt som, når vi andre får et stempel i vores pas.

Grunden til at han er gået med til at udstille i Rejsestalden i Jægerspris, kan vi takke hans far for. Det var ham, der kendte til Rejsestalden.

- ”Jeg er normalt ikke så glad for at udstille. Så jeg havde ikke sagt ja, hvis han ikke havde presset lidt på og forsøgt et par gange.”

Udstillingen i Rejsestalden bliver derfor én af de helt sjældne gange, Stangdennis udstiller sine ”værker”. Hvordan han vil hive gadekulissen ind i Rejsestaldens fire vægge, må vi vente tålmodigt med at se.

- ”Man kan helt sikkert forvente en anderledes udstilling, end hvad man hidtil har kunne opleve i Rejsestalden. Det bliver en god blanding. Men jeg vil så vidt muligt forsøge at skabe et lidt større indblik i min verden, end det man ser på gaden… Så udover stangtennis propaganda, vil der også være en masse andet sjov, så som figurer, billeder, malerier m.m.

Udstillingen åbner den 2. juni og kan opleves frem til den 1. september 2023.

Der er gratis  entré.

OBS! Vi gør dig opmærksom på, at udstillingen viser hentydninger til sex og nøgne kropsdele. 

billede af en elboks på gaden med to pindemænd som spiller stangtennis