Kulturhuset Rejsestalden

Onsdag, den 25. september kl. 19.00

Tæt på Grevinde Danner

En aften sammen med Lis Holm Olesen, som tidligere i år udgav bogen: ”Tæt på Grevinde Danner”. I bogen fortæller Lis om sin opvækst på Kong Frederik den Syvendes Stiftelse, som havde forældreretten over hende fra 1938 til 1954.

Grevinde Danner ønske var at hjælpe dårligt stillede børn.

Som barn på Børnehjemmet levede hun og de andre børn efter Grevinde Danners regler. De skulle bl.a. lære at synge og opleve hvordan man fejrede jul og påske. Lige siden Lis flyttede fra børnehjemmet, har hun haft tæt kontakt til stedet og mange af mine plejesøstre, som hun sammen med voksede op i Grevinde Danners ånd og under hendes regler.

Som voksen kom der flere lag til hendes viden om grevinden. Lis blev træt af, at Grevinden blev fremstillet som et vedhæng til den fine Kong Frederik 7. Hun syntes, at der manglede fortællingen om hendes menneskelige side; at grevinden holdt fast i hvor hun selv kom fra.

En anden fortælling om Grevinden

Lis vil gerne fortælle en anden fortælling om Grevinde Danner. Derfor skrev hun en bog, som hun syntes manglede i samfundet. 

"I de senere år har jeg læst mange bøger om Louise Danner, men der manglede en om hendes personlige liv fra at vokse op i det underste samfundslag, blive gift med landets konge, enearving til kongeslægtens rigdomme og samtidig forblive trofast mod dem, af hvis midte hun var rundet. Så jeg gik ombord i bøger med bl.a. hendes breve og skrev derefter "Tæt på Grevinde Danner.  "

Denne aften sammen med Lis Holm Olesen bliver en fortælling - og gerne en fælles snak med publikum, om hendes tid på børnehjemmet og om hendes nye bog.  

Køb billetter til 50 kr.

Arrangør: Rejsestalden